İlhan Selçuk Dikili'de anılacak

Türkiye'nin dört bir yanında kurulmak istenen hidroelektrik santrallarının yarattığı çevre yıkımının ağırlıkla konuşulacağı Dikili Barış Demokrasi ve Çevre Şenlikleri bugün başlıyor.

Yayınlanma: 18.08.2011 - 06:37
Abone Ol google-news

Etkinlik kapsamında yarın akşam, İlhan Selçuk için de özel bir anma söyleşisi gerçekleştirilecek. Dikili Barış Demokrasi ve Çevre Şenliği, bu yıl 16. kez yurttaşlarla buluşacak. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde etkinlik hakkında bilgi veren Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, “12 Eylül ihtilalinin baskıcı rejiminin hâkim olduğu o yıllarda barış söylemiyle festival yaptığımızda, Midilli ile aramızdaki dostluk ilişkilerini geliştirdiğimizde bize karşı çıkanlar oldu. Ancak günümüzde o zamanlar atılan dostluk temellerinin meyvelerini topluyoruz” dedi.

Festival sırasında dağıtılacak, üzerinde “Su hayattır, ticarileştirilemez” yazılı tişörtle konuşan Özgüven, “Çevrenin çok büyük tahribata uğradığı günümüzde, konusu ‘çevre’ olan bir festival yapmayı gerekli gördük. 2011 yılında çok fazla çevre felaketi yaşadık. İnsanlar olarak sahibi olmadığımız ancak küçük bir parçası olduğumuz çevreyi katlettik. Buna dikkati çekmek için festivalin konusunu bu yönde belirledik. İnsanlar olarak doğayı katletmek yerine ona katkı koymanın yollarını aramak zorundayız” diye konuştu.

Festival bugün saat 14.00’te “Kültür-Tarih ve Çevre” başlıklı panelle başlayacak. Sempati Kafe’deki etkinlikte önce Allianoi belgeseli gösterilecek. Daha sonra NTVMSNBC Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe’nin moderatörlüğünde, Bergama Kazı Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yaraş, Dr. Güler Ateş söz alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler