İlk resepsiyon 30 Ağustos’ta

28 Ağustos’ta görevine başlayacak olan 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’ndeki ilk resepsiyonunu 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle verecek. Resepsiyon davetiyeleri, kimin cumhurbaşkanı olacağı seçimde belli olacağı için isimsiz olarak gönderilmişti.

Yayınlanma: 11.08.2014 - 12:38
Abone Ol google-news

30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri, yıllardır Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenleniyordu. Ancak Başbakan’ın TSK’nın komuta kademesi önünde sıraya girerek tebrikatta bulunmasının neden olduğu tartışmanın ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı tören ve resepsiyonu, son iki yıldır Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlendi.

Cumhurbaşkanı adaylarının kıyafetlerindeki sırlar FOTO GALERİ

İsimsiz davetiyeler hazırlandı
Ancak bu yıl Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresinin 28 Ağustos’ta dolacak olması nedeniyle ilginç bir durum ortaya çıktı. Köşk protokol birimi, seçilecek cumhurbaşkanının kim olacağı belli olmadığı ve kısa sürede davetiyeler hazırlanamayacağı için davetiyeleri isimsiz olarak hazırladı. Daha önce davetiyelerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bayan Gül ifadesi yer alıyordu. Hazırlanan yeni davetiyelerde ise sadece Cumhurbaşkanı ve eşi ifadesi yer aldı. Erdoğan, davet listesi Gül tarafından belirlenen resepsiyonun ev sahibi olacak. Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine de başkomutan sıfatı ile katılacak. (Milliyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler