"İlk yarıdaki değişiklikler galibiyeti getirdi"

Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, karşılaşmanın ilk yarısında yaptıkları oyuncu değişikliklerinin meyvesini alarak galip geldiklerini söyledi.

Yayınlanma: 23.10.2009 - 20:37
Abone Ol google-news

Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, 2-1 galip geldikleri maçın ardından yaptığı değerlendirmede, maça kötü başladıklarını belirterek, ''Oyuncular çok ciddi baskı, sinir, stres altında kaldılar. Çünkü bizim için çok önemli maçtı'' dedi.

Maçın 15. dakikasında geriye düştüklerini ifade eden Broos, ''Beni tatmin etmeyen, performansları iyi olmayan oyuncular vardı. Değişiklik yapmak zorunda kaldık. Daha sonra bambaşka bir Trabzonspor oldu. Değişikliklerin meyvesini alarak buradan galibiyeti çıkardık'' diye konuştu.

Bir gazetecinin Yattara'nın performansına ilişkin sorusuna ise Broos, ''İyi Yattara, Trabzonspor takımı için her zaman ciddi katkı sağlar. Bugünkü Yattara'dan hiçbir zaman verim alamayız. Oyundan alınırken yuhalandılar ama bizim o değişiklikleri yapmamız gerekiyordu'' ifadesini kullandı.

Hafta içinde antrenmanlardaki gözlemlerine göre kadro oluşturduğunu anlatan Broos, şöyle konuştu:
''Metin Diyadin ile sürekli konuşup yeni çözümler bulmaya çalışıyoruz. Bazen maç içinde zorunlu halde değişiklikler yaptık. Risk alarak 4-4-2'ye döndük. Bu tür maçlar için tehlikeli bir sistemdi. Ancak kazandık.''

Broos, özellikle Galatasaray maçından sonra kendisiyle ilgili yapılan eleştirileri normal karşıladığını ifade ederek, ''Açıkçası çok az puan topladık. Böyle eleştiriler gelmesini bekliyordum. Bunları kabul etmiş durumdayım. Bazı maçlarda da şans yanımızda değildi'' dedi.

Broos, yeni transfer Ömer Aysan'ı tanımadığını, yardımcı antrenör Metin Diyadin'in futbolcuyla ilgili olumlu söylemleri olduğunu da sözlerine ekledi.


Kayserispor cephesi

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise oyuna çok iyi başladıklarını ve ilk 20 dakikada iyi bir futbol sergilediklerini belirterek, ''Golün arkasından 2 pozisyonu değerlendiremedik. 20. ve 45. dakikalar arası bütün kontrolü Trabzonspor'a kaptırdık'' dedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başladıklarını ifade eden Kafkas, ''70. dakikadan sonra 10 kişi kaldık. İyi mücadele ettik. Genç ve tecrübesiz oyuncularımızın kaçırdıkları pozisyonlardan sonra demoralize olmaları bize pahalıya mal oldu. Trabzonspor'a bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim'' diye konuştu.


3 hafta aranın ardından ilk puan

Kayserispor'u yenen Trabzonspor, ligde 3 haftalık aradan sonra galip gelmeyi başardı.
Ligin 7. haftasında Gençlerbirliği ile 2-2, ligin 8. haftasında Gaziantepspor ile 0-0 berabere kalan ve geçen hafta da Galatasaray'a 4-3 yenilen bordo-mavililer, 3 haftalık aradan sonra 3 puan ile tanıştı.


Gökhan 4 hafta sonra gol attı


Trabzonspor'un forvet oyuncusu Gökhan Ünal, karşılaşmada takımının ilk golünü atarken gol suskunluğunu da bozdu.

En son ligin 5. haftasında oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında gol atan Gökhan, 4 haftalık aradan sonra gol kaydetti.


Yattara'ya tepki

Trabzonspor'da karşılaşmanın ilk yarısında oyundan alınan Yattara'ya taratarlar tepki gösterdi.

Bu futbolcunun performansından memnun olmayan taraftarlar, oyuncu aleyhinde tezahüratta bulundu.

Bu arada, karşılaşma öncesi İstiklal Marşı okunduğu sırada kale arkası ve maraton tribünde birer Azerbaycan bayrağı açıldı.

Maçın bitiminin ardından tribünlerden ayrılmayan bir grup taraftar, soyunma odasına giden futbolcuları sahaya çağırdı. Yaklaşık 10 dakika sonra futbolcular gelerek taraftarları selamladı. Taraftarlar, özellikle forvet oyuncuları Gökhan ve Umut'a sevgi gösterilerinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler