İmralı heyeti de hedef

HDP Eşbaşkanı Demirtaş’a suikast istihbaratında İmralı heyetinin de hedef alındığı, Türkiye’ye bu amaçla 5 kişiden oluşan 4 farklı IŞİD infaz grubunun sızdığı bildirildi.

Yayınlanma: 15.10.2015 - 23:44
Abone Ol google-news

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a suikast yapılması konusunda gelen istihbaratın ayrıntıları ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, PYD yönetiminden üst düzey bir yetkili HDP yönetimine 4 Ağustos akşamı Demirtaş’a yönelik bir suikast yapılmasının planlandığını bildirdi. PYD’nin verdiği istihbaratta Demirtaş’ın yanı sıra İmralı heyeti üyeleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder’e yönelik de hazırlık yapıldığı bilgisi iletildi.

Söz konusu istihbaratta IŞİD infaz ekibinde yer alan kişilerin uyruğu ve kimliğiyle ilgili herhangi bir bilgi bulunmazken özellikle Demirtaş’a yönelik Ankara ya da Van’da bir suikast eylemi yapılabileceği bilgisi iletildi. Bilgide, IŞİD’e bağlı 4 tane 5 kişiden oluşan infaz grubunun suikast hazırlığı yaptığı ve saldırıda kullanılacak donanımla birlikte Türkiye’ye sızdığı belirtildi. İstihbarat bilgisinde HDP’nin kontrolsüz yapılacak bütün basın etkinlikleri ve toplantılara dikkat etmesi gerektiği belirtildi.

Bakanlığa iletildi ama...

5 Ağustos sabahı suikast istihbaratı HDP yönetimi tarafından sözlü olarak İçişleri Bakanlığı’na iletildi. Suikast bilgisinin resmileşmesi için suikast istihbaratı resmi bir dilekçeyle sayı ve sıra numarası alınarak İçişleri Bakanlığı’na bildirildi. Söz konusu suikast istihbaratı aynı gün hem MİT’e hem de Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na (KDGM) da yapılan telefon görüşmeleriyle iletildi.

Hâlâ yanıt verilmedi

HDP kaynakları, yapılan resmi başvurularla ilgili kendilerine ne yazılı ne de sözlü bilgi verildiğini açıkladı. Kaynaklar, söz konusu istihbarat üzerine hiçbir tedbir alınmadığını, etkin bir takip ve soruşturma yapılmadığını dile getirdi. HDP kaynakları, “Söz konusu tarihte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP medyası, sürekli olarak Demirtaş’ı hedef alarak bir algı yönetiyordu. Olası bir suikastın zemini hazırlandı ve suikast ihtimali meşrulaştırılmak istendi” dedi. Demirtaş ve İmralı heyeti üyelerinin güvenlik önlemlerini artırdığı, kullanılan yol ve zamanlamaların sık sık değiştirildiği öğrenildi. İmralı heyetinin kapsamlı açıklama yapacağı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler