İnce, 12 Eylül yargılamasını eleştirdi

HP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''12 Eylül'ü yargılamak, 90 yaşını geçmiş iki kişiyi yargılamak değildir'' dedi.

Yayınlanma: 21.04.2012 - 18:47
Abone Ol google-news

CHP'li Muharrem İnce, partisinin Bolu il kongresinde, 22 Haziran 1919'da yayımlanan Amasya Genelgesi'nde İstanbul hükümetinin görevini yapamadığının belirtildiğini savundu. İnce, genelgede, ''Milletin ve vatanın bağımsızlığı tehlikededir. Milletin kaderini yine milletin azim ve kararlılığı belirleyecektir'' ifadesinin yer aldığını belirterek, ''O dönemim şartlarını değiştirmişiz. Anadolu'nun ortasında modern bir cumhuriyet kurmuşuz'' diye konuştu.

CHP'nin Köy Enstitüleri'ni kurduğunu dile getiren İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Köy Enstitüleri ve CHP sayesinde Türkiye'nin dört bir tarafında konuşan fikir insanları yaşardı. Bunu bu parti, altı ok başardı. Gençlere altı oklara derinlemesine bakmalarını istiyorum. O ressamın çizdiği sıradan altı tane rastgele çizilmiş ok değildir. Yine gençlere söylüyorum. O en alttaki ok devrimcilik okudur. Çünkü her şey devrimin üzerine kurulmuştur. İkinci ok laikliktir, yani devrimin vazgeçemeyeceği oktur. Üçüncü ok devletçilik okudur. Altındaki çentik ressam hatası değildir. O çentik özel sektörü simgelemektedir. En üstteki ok da Cumhuriyetçiliği simgelemektedir. Çünkü hepsi olduktan sonra Cumhuriyetçilik tamamlanmıştır.''

AKP'lilere yönelik eleştiride bulunan İnce, ''Artık pahalı kravatlar takıyor, havuzlu villalarında oturuyor ve pahalı ciplere biniyorlar. Bunlar artık sizden biri değil. Bunlar sizin gibi düşünmüyor'' dedi.

İnce, 12 Eylül darbesini yapanların yargılanması konusuna ise ''Önce şuna bakmamız lazım. 12 Eylül'ü yargılamak 90 yaşını geçmiş iki kişiyi yargılamak değildir. Birincisi bu 12 Eylül'den kimler nemalandı. İkincisi bu 12 Eylül'e kim icazet verdi. Üç, kim acı çekti?'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler