İnce: "Bu diktatörü 2.80 yere uzatmalıyız"

Yalova'da Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş öncesi Cumhuriyet Meydanı’nda seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslenen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Yayınlanma: 08.08.2014 - 22:42
Abone Ol google-news

Yalova'da Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş öncesi Cumhuriyet Meydanı’nda seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslenen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

İnce, “Biz bu adama bölücü diyoruz ya, aslında birleştirici bir tarafı var bunun. Bizi bir araya getiriyor bakın. Oyumuzu kullanmalıyız ki; bu diktatörü 2.80 yere uzatmalıyız” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda seçim otobüsü üzerinden ilk olarak MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy vatandaşları selamladı. 10 Ağustos’un önemli bir tarih olduğunu kaydeden Özensoy, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde ilk defa bir cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğini belirtti.

ŞEZLONGDAN KALKIP SANDIĞA GİDERLERSE...

Özensoy’un ardından CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, halka seslendi. Vatandaşların yıldırılmak istendiğini belirten İnce, "Hiç merak etmeyin o yandaş medyanın yazdıklarına bakmayın. Eğer şezlongdan kalkıp sandığa giderlerse bu Tayyip Erdoğan’ı sandığın dibine gömeriz biz. Hiç merak etmeyin. Yok, öyle bir şey. Size umutsuzluk vermek istiyorlar. ‘Bu iş bitti, nasıl olsa seçilir, gitmenize gerek yok’ diye sizi yıldırmak istiyorlar. Kandırıyorlar. Bakın göreceksiniz, bu Cumhurbaşkanı olamayacak. Hep birlikte 30 Mart’ta ulaştığımız gibi milletvekili seçilmek için, belediye başkanı seçtirmek için uğraştığımız gibi eğer 10 Ağustos’ta sandığa sahip çıkarsak, ‘şişko kedilere’ geçit vermezsek, hiç merak etmeyin. Benim Yalova’dan hiç kuşkum yok zaten de Türkiye’de de seçilemez bu merak etmeyin" dedi.

BİRLEŞTİRİCİ TARAFI VAR BUNUN

İnce konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Biz bu adama bölücü diyoruz ya, aslında birleştirici bir tarafı var bunun. Bizi bir araya getiriyor bakın. Çıkmış meydanlara ‘Sen Alevisin, Zazasın, Mısırlısın.’ Sen nesin? Sen sıfırlayıcı mısın? 60 yaşında hatırladı Türk olduğunu. Bizler biz toprakların insanları, hepimiz. Mısırlı diyorsun, böyle bir şey olur mu? Atatürk’e de bunu yapmışlardı biliyor musunuz? Milletvekili seçilebilmek için Misak-ı Milli sınırları içerisinde 5 sene yaşamak şartı getirmişlerdi. Önerge vermişlerdi. Atatürk’ün çevresindekiler sinirlenince buna, sakin olun diyor Atatürk. Kürsüye çıkıyor ve diyor ki; ‘Ben ömrümün hiçbir bölümünde bir şehirde 5 sene yaşamadım. O cepheden o cepheye koştum’ diyor."

10 Ağustos’ta sandık başına gidilmesi gerektiğini belirten Muharrem İnce, “Oyumuzu kullanmalıyız ki; bu diktatörü 2.80 yere uzatmalıyız. Oyumuzu kullanmalıyız ki; çocuklarımızın geleceği güvencede olsun. Yandaş yargıdan, yandaş medyadan hesap sormak için oyumuzu kullanmalıyız, kin ve nefret bulutlarını ülkemizin üzerinden salmak için oy kullanmalıyız. İnsanları Alevi-Sünni diye ayrıştırmak isteyen bu adamdan kurtulmak için oy kullanmalıyız” dedi.

POLİS KAMERASINA ÇATTI
Muharrem İnce, kendisini görüntüleyen polis kamerasına da çatıp, "Bak o ortadaki kamera herhalde polis kamerası değil mi? Ona doğru yapayım da Recep iyi dinlesin beni. Nasılsa Efkan Ala izlettirir burayı ona. Seninle değil derdim, sen memursun. Derdim senle değil, patronla” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler