İngiltere sele teslim

İngiltere'nin kuzeyinde etkili olan sağnak yağış hayatı felç etti. Yağışların meydana getirdiği sel nedeniyle okullarda eğitime ara verilirken, kurtarma ekipleri sel sularının ortasında kalan insanları güvenli bölgelere taşıyor.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 06:49
Abone Ol google-news

İngiltere'nin kuzey kesiminde etkili olan sağanak yağış ve su baskınları hayatı olumsuz etkiliyor.

Bölgede pek çok okulda eğitime ara verilmek zorunda kalındı, yollar kapandı ve sel sularının ortasında kalan çaresiz bölge halkı kurtarma ekipleri tarafından botlarla güvenli yerlere götürüldü.

Kuzey Derbyshire'da Dronfield bölgesindeki bir fabrikanın sel suları altında kalması sonucunda 11 işçi, kurtarma ekipleri tarafından bölgeden zodyaklarla alındı.

Sheffield'de hizmet veren raylı sistem dahil, ulaşım tümüyle felce uğradı.

Güney Yorkshire itfaiye görevlilerinin, yağmurun başlamasından kısa bir süre sonra su baskını endişesi duyan yüzlerce bölge sakininden telefonla yardım talebi aldığı açıklandı.

Bu arada orta ve kuzey Galler'de de su baskınları olduğu bildirildi.

Güney Yorkshire İtfaiye Hizmetleri birimi sözcüsü, bölgede durumun kritik olduğunu, ancak ellerindeki imkanların şimdilik acil durumlara yetişmeye yettiğini söyledi.

Sözcü, bölgedeki halka evlerinin elektrik sistemlerini kontrol altında tutmaları ve evlerinin üst katlarına taşınmaları tavsiyesinde bulundu.

2007 yılında da bölgede su baskınları olmuş, Sheffield'de iki kişi sel sularına kapılarak yaşamını yitirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler