İngiltere, üniversitelerini Türkiye'de tanıtacak

UK Education Tour(UKET) İngiliz Üniversitelerini Türkiye'ye getirerek, Türk öğrencilere İngiltere'deki eğitim fırsatlarını tanıtma imkanı sunacak. UKET'in düzenlediği eğitim fuarı yarın İzmir, 14 Ekim Ankara ve 16-17 Ekim'de ise İstanbul'da gerçekleşecek.

Yayınlanma: 11.10.2010 - 08:24
Abone Ol google-news

UKET, üç büyük şehirde düzenleyeceği fuarla Türk ve İngiliz Üniversiteleri arasında yeni köprüler kurulması ve ortak programların geliştirilmesi ve böylelikle Türkiye'deki öğrencilere yeni ufuklar açılması amacıyla İngiliz Üniversitelerini meraklılarının ayağına getiriyor. Yurtdışındaki üniversitelerin, son yıllarda artan yabancı öğrencilere olan dikkati Türkiye'de de yanıt bulmaya başladı.

Türkiye'deki öğrenciler artık yurt dışındaki üniversilere daha fazla ilgi göstermeye başlarken, İngilterede'ki üniversiteler de iyi bir fırsat olarak gözüküyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri yeni yapılan düzenlemelerde İngiliz üniversitelerinin Türk öğrencelere kontenjan sınırı getirmiyor olması. İngiliz Hükümetinin İngiliz ya da AB vatandaşı olan öğrencilerden aldığı harç miktarını artırmayı planlıyor olması da, İngiltere'deki üniversitelerin gözlerini Türk öğrencilere çevirmesine neden oldu. Harç artışının, Türk öğrenciler de dahil uluslararası öğrencilere uygulanmayacak olması, İngiltere'yi yurt dışı eğitimi için cazip hale getirecek gibi görünüyor.

İngiltere'deki üniversitleri daha yakından tanımak isteyenler, UKET fuarlarında aradığı cevapları bulabilecek. Fuarlarda, Chester Üniversitesi ve Roehampton Üniversitesinin yanı sıra, Liverpool Hope, Liverpool John Moores, Brighton ve Liverpool Üniversiteleri ile Sussex, Durham, Aberdeen gibi İngiltere'nin en önemli üniversiteleri ile beraber birçok İngiliz Koleji aday öğrencilerini bekliyor olacak.

Danışman desteği şart

UKET fuarlarının İstanbul ayağında yurtdışı eğitim danışmanlığı kuruluşu "Boa Lingua" yetkilileri de olacak. 2009'da Batı Avrupa'nın en iyi Yurtdışı Dil Eğitim Acentesi seçilen Boa Lingua, öğrencileri İngiltere'deki Üniversite Hazırlık, Lisans ve Yüksek Lisans eğitim olanakları, burs fırsatları ve giriş koşulları ile ilgili detaylı bilgi verecek. Yurtdışında dil eğitimi almak ya da mesleki dil kurslarına katılmak isteyenler de Boa Lingua'dan yardım alabilecek. Boa Lingua Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Pazarlama ve Satış Direktörü Banu Bilgiç, birçok İngiliz Üniversitesinin Türkiye'deki özel üniversitelerin yıllık eğitim ücretlerine nazaran daha uygun olduğunu, 5 bin-8 bin sterlin (11,650-18,640 TL) arasında değişen fiyatlarda eğitim imkanın sunulduğunu belirterek, "Vize kuralları gereği Türk öğrencilere eğitimleri süresince haftada 20 saat part time çalışma izni verilmekle beraber öğrenciler İngilizceyi maksimum seviyede kullanarak ana dili gibi konuşabilir hale geliyorlar ve en önemlisi mezuniyet sonrası otomatik olarak hak kazandıkları 2 yıllık çalışma izni ile uluslararası deneyim kazanarak kariyerlerine oldukça güzel bir başlangıç yapıyorlar" dedi.

Boa Lingua, danışmanlık, vize işlemlerinde yardım, dil bilgisi seviyesini ölçme değerlendirme, kurslar için kayıt yaptırma, varış işlemleri ve konaklama konularında da öğrencileri yalnız bırakmıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler