İngiltere'de ''Lordlar Kamarası reformu'' çatlağı

Liberal Demokrat Parti'nin önerisiyle koalisyon hükümeti anlaşmasına alınan ''Lordlar Kamarası reformunundan'', Muhafazakar Parti milletvekillerinin itirazının sürmesi nedeniyle vazgeçildi.

Yayınlanma: 06.08.2012 - 16:54
Abone Ol google-news

Koalisyonun küçük ortağı Liberal Demokrat Parti'nin lideri ve Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, Başbakan David Cameron'ın, partisinin milletvekillerini Lordlar Kamarasındaki reforma yeterli sayıda milletvekilinin destek vermeye hazır olmadığını kendisine söylediğini belirtti.

Clegg, Muhafazakar Parti'nin koalisyon hükümeti anlaşmasına uymadığını söyleyerek, reform teklifini düşürme kararı aldıklarını açıkladı. "Muhafazakar Parti, koalisyon hükümeti anlaşmasına uymadı" diyen Nick Clegg, şöyle konuştu:

"Liberal Demokratlar anlaşmaya uyarken, Muhafazakar Partili bazı milletvekillerinin anlaşmanın istedikleri kısımlarını seçerek uymalarına izin vermeyeceğim. Bu anlaşma iki taraflı bir anlaşmadır."

Liberal Demokrat Parti'nin önerisiyle, Lordlar Kamarası'nın küçültülmesini ve büyük oranda seçilmiş üyelerden oluşmasını isteniyordu. Reformun, parlamentoda sonbaharda tekrar gündeme gelmesi bekleniyordu.

İngiliz Parlamentosu'nun üst kanadı olan Lordlar Kamarası'ndaki 826 olan üye sayısını 450'ye indirmek ve yüzde 80'inin atanmış değil, seçilmiş üyelerden oluşmasını sağlamak amaçlanıyordu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler