İngiltere'den Filistin'e pedal çevirdiler

Filistin ve İsrail'deki direniş hareketlerine destek amacıyla İngiltere'den bisikletleriyle yola çıkan bir grup aktivist, Filistin'e ulaştı.

Yayınlanma: 03.08.2011 - 11:59
Abone Ol google-news

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, ''PEDAL-100 Days to Palestine (Filistin'e 100 gün)'' adlı gruba üye aktivistler, yolculukları boyunca Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 18 ülkeden geçerek 7 bin kilometre yol katetti.

Batı Şeria'daki Bilin köyünün aktivistleri ile buluşan grup, İsrail'in Filistin topraklarındaki hukuksuz işgaline ve güvenlik duvarı uygulamasına karşı düzenlenen protesto gösterisine katıldı.

Gruptakiler, güzergahları boyunca diğer gruplarla değiş tokuş usulüyle biriktirdikleri tohumlardan oluşan ''Dayanışma Tohumları Bankası''nı da gelecek hafta bir araya gelecekleri Filistinli çiftçilere sunacak.

Açıklamada, aktivist Jen Peachey'nin şu görüşlerine yer verildi:

''Amerika'nın askeri desteği olsun, İngiltere'nin diplomatik sessizliği olsun veya Yunanistan'ın filoyu engellemesi olsun dünya çapında İsrail'in kanunsuz işgalini ve Gazze ablukasını aktif olarak destekleyen hükümetler gördük. Ancak hükümetlerin yanılgıya düştüğü noktada halk gereğini yapmak için ayaklanacaktır. Bu yüzden Filistin'e geldik.''

Grubu davet eden Bilin'deki aktivistlerden Abdullah Abu Rahma da uluslararası toplumun Filistinlilerle dayanışma içinde olduğunu belirterek, köklü girişimlerle İsrail'in kanunsuz işgaline son verebileceğini ifade etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler