İnşaat Mühendisleri'nden "Depreme Duyarlılık Yürüyüşü"

İnşaat Mühendisleri Odası, 17 Ağustos Depremi'nin 12. yıl dönümünde "yapıl(a)mayanlar ve yapılması gerekenleri hatırlatmak ve kamuoyuyla paylaşabilmek" için büyük depremin olduğu dakikada "Depreme Duyarlılık Yürüyüşü" düzenleyecek.

Yayınlanma: 15.08.2011 - 10:49
Abone Ol google-news

İnşaat Odası'ndan yapılan açıklamada, 4 yıldır gerçekleştirilen "Depreme Duyarlılık Yürüyüşü"nde dikkat çekilmek istenenler şöyle ifade edildi:

"-Mevcut yapı stokunun durumu gerçekçi bir şekilde analiz edilmediği için, ne kadarının deprem yönetmeliği, mevzuat ve standartlara uygun olduğu bir muamma olarak kaldı ve bu nedenle de güçlendirme, onarım ya da yeniden inşaa gibi çalışmalar yetersiz kalmaya mahkum edildi.
-Türkiye'nin yeni konut inşaa sürecinde önemli bir yere sahip olan TOKİ ve kamu kurumlarına ait binalar yapı denetim mekanizmasının dışında tutuldu.
-Kaçak yapılaşmayı engelleyici önlemler alınmadı.
-Sorunlar çığ gibi büyürken depreme karşı önlem alması gerekenler, rant alanları yaratan "Kentsel Dönüşüm Projeleri"ne yöneldiler, mevcut konutların güvenli olmadığını, iki yeni şehir projesi adı altında insanları "yeni kentlere" yönlendirerek, aslında itiraf ettiler."

"Depreme Duyarlılık Yürüyüşü" 17 Ağustos günü saat 3.02'de İzmit'te gerçekleşecek.



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler