Instagram, Kennedy’nin yeğenin hesabını ‘aşı’ paylaşımı nedeniyle kapattı
Instagram, ABD'nin 35’inci başkanının John F. Kennedy'nin yeğeni Robert F. Kennedy Jr.'ın hesabını aşı karşıtı paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle kapattı. Hesabın kaldırılma nedeni olarak gerçek olmayan iddiaları defalarca paylaşması gösterildi.

ABD'nin 35'inci başkanı John F. Kennedy'nin yeğeninin, 800 bin takipçiye sahip Instagram hesabı aşı karşıtlığı nedeniyle kapatıldı. Instagram'ı bünyesinde bulunduran Facebook tarafından yapılan açıklamada, "Bu hesabı, korona virüsü ve aşılarla ilgili gerçek olmayan iddiaları defalarca paylaştığı için kaldırdık" denildi.
?Şirketin hesabı kapatma kararı, Kennedy'nin paylaştığı 'Planet Lockdown' isimli bir videonun eleştirilerin odağına oturmasından sonra geldi. Kennedy'nin 300 bin takipçili Facebook sayfası ise hâlâ faaliyette. Facebook, bu sayfayı kapatma planlarının olmadığını açıkladı.
VİDEODAN SONRA KAPATMA KARARI
Sputnik’in aktardığına göre, şirketin hesabı kapatma kararı, Kennedy'nin paylaştığı 'Planet Lockdown' isimli bir videonun eleştirilerin odağına oturmasından sonra geldi. Videoda, ABD'nin 41’inci Başkanı George H.W. Bush döneminde sekreter yardımcı olarak görev yapan Catherine Austin Fitts'in korona virüsü aşılarına ilişkin gerçeği yansıtmayan görüşlerine yer veriliyordu. Fitts, Covid-19'un komplo olduğunu ve aşıların insanların DNA'larını değiştireceğini öne sürüyordu.
Video Haberler
-
Keşke şehit olabilsek” dedikten sonra şehit düşmüş
-
Sokak röportajında isyan! AKP'ye demediğini bırakmadı
-
A101 işçilerinden fazla çalışmaya isyan
-
Pitbullla fabrika bekçisine dehşeti yaşattılar
-
Eminönü’nde esnafın müşteri kavgası kanlı bitti
-
Meral Akşener'in şehit haberini aldığı o an
-
Bodrum'da utandıran görüntüler! Denizin dibinden çıktı
-
Kartal'da dershanenin de bulunduğu binada yangın çıktı
-
Fazla yolcu taşıyan minibüsçüden 'pes' dedirten sözler
-
Çanakkale’ye yılın ilk leyleği geldi
En Çok Okunan Haberler
-
Rusya üzerinden gelecek soğuk hava dalgasına dikkat
-
İstifa ve görevden çekilme talepleri kabul edilmeyecek
-
Şehitlere hakaret ettiği öne sürülen Yonca B.'ye gözaltı
-
Atatürk'ün Antalya'daki orijinal fotoğrafı
-
Demirtaş'tan 11 şehit için başsağlığı mesajı
-
Babasız büyüdü, kirada oturuyordu...
-
Öğretim üyesi dört fakülteye dekan yapıldı!
-
RIdvan Dilmen'den şoke eden yorumculuk kararı
-
Ev almak isteyenler dikkat!
-
Beyaz TV’nin kurmaca röportajını köylüler bozdu