İnternet Bankacılığı dolandırıcıları yakalandı
Konya'da bir iş adamının, internet bankası şifrelerini ele geçirerek, cep telefonunun yedek sim kartını çıkartan kişiler, 28 bin lirasını başka hesaba transfer ettiler. Paranın transfer edildiği İstanbul'daki banka şubesine para çekmeye gelen 2 kişi gözaltına alındı.
Konya'da trafik malzemeleri satış ve montajı işini yapan Ali Öksüz, Konya'da şubede hesabının bulunduğu bankanın İstanbul Müşteri Hizmetleri ofisinden bir yetkilinin kendisini arayarak, kimlik bilgilerini teyit ettiğini, kimlik teyidinin ardından da bugünlerde 28 bin lira tutarında bir para transferi yapıp yapmadığını sorduğunu söyledi.
Öksüz, son 10 gündür hiç bir şekilde internet üzerinden bankacılık işlemi yapmadığını söylemesi üzerine telefondaki görevlinin, ''28 bin lira, hesabınızdan internet bankacılığı kullanılarak bir başka kişinin hesabına aktırılmış. Olayla ilgili çalışıyoruz, size bilgi vereceğiz" diyerek telefonu kapattığını belirtti.
Kendisinin de paniğe kapılarak cep telefonundan yakınlarını aramak istediğini ancak telefonla arama yapamadığını dile getiren Öksüz, daha sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:
''Hemen hesabımın bulunduğu banka şubesine gidip banka müdürüne olanları anlattım. Burada yapılan çalışmada, hesabıma şifre kırılarak internet üzerinden girildiğini ve hesabımdaki 28 bin liranın bir başka bankanın İstanbul Göztepe şubesindeki, Şermin isimli bir kişinin hesabına aktırıldığını söylediler. Ben banka şubesinde otururken, beni ilk arayan Müşteri Hizmetleri görevlisi yeniden aradı ve Göztepe Şubesi'ne paranın aktarıldığı, hesabın sahibinin geldiğini, hesap bloke edildiği için parayı alamaması üzerine şubeden ayrıldığını söyledi. Daha sonra ise banka yetkilileri, söz konusu kişinin yaklaşık 5 dakika sonra beraberinde bir başka kişiyle yeniden aynı şubeye geldiğini ve bu kez polislerce gözaltına alındıklarını söyledi. Bu 2 kişinin Göztepe Polis Merkezi'nde sorgulandıklarını öğrendim. Zaten Savcılığa hemen başvuruda bulunmuştum, başlatılan soruşturma devam ediyor.''
''Şimdi paranın yeniden hesabıma aktarılmasını sabırsızlıkla bekliyorum'' diyen Öksüz, ''Benim başıma böyle bir olay geldi. Vatandaşlarımız da bu konularda dikkatli olsunlar. Vatandaşlarımıza internet bankacılığı sisteminden uzak durmalarını öneriyorum'' dedi.
Cep telefonu sim kartı nasıl ele geçirildi?
Banka hesabından paranın transfer edilmesiyle, cep telefonun devre dışı kalmasının aynı saatlerde gerçekleştiğini tespit ettiklerini vurgulayan Öksüz, şöyle devam etti:
''Benim cep telefonu sim kartımın yedeğini çıkarmışlar ve kullanmaya başlamışlar. O anda cep telefonum da çalışmamaya başladı. Çünkü yedek sim kart çıkarılıp kullanılmaya başlanınca önceki sim kart bloke oluyormuş. Yedek sim kartını nasıl çıkarmayı başardılar, onu da bilemiyorum. Ya kimlik fotokopimi bir yerden temin ettiler ya da olay pek çok kişinin içinde bulunduğu organize bir şebekenin işi... İnternetten para transferi yapılabilmesi için cep telefonuma özel bir şifre gelmesi gerekiyor. Cep telefonum ele geçirildiği için bankanın o an gönderdiği özel işlem şifresine sahip olup transferi gerçekleştirmişler. İnternet bankacılığı şifremi nasıl kırdıklarını ise hiç bilmiyorum ancak görüştüğüm yetkililer, bunun bilgisayarıma yollanan bir mesajla gerçekleştirilmiş olabileceğini söyledi. Bir anda hesabınızda para yok olabiliyor, zaten kriz dönemindeyiz. Bir an için 'eyvah paralar gitti' demiştim ve büyük bir şok yaşamıştım. Bu parayı tekrar alabileceğim söylenince sakinleştim ancak para henüz hesabıma aktırılmadığı için hala endişeyle bekliyorum.''
En Çok Okunan Haberler
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Nevşin Mengü hakkında karar
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Müge Anlı'nın eşine yeni görev
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- Bakanlık 5 ildeki lahmacuncuları ifşa etti