İran: Bölgenin güvenliği, işbirliği ile doğru orantılı

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, "Bölgenin güvenliği, bölge ülkeleri arasındaki işbirliği ile doğru orantılıdır" dedi.

Yayınlanma: 13.05.2013 - 09:34
Abone Ol google-news

İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre Salihi, Suudi Arabistanlı mevkidaşı Suud el-Faysal ile Cidde kentinde bir araya geldi.

İki ülke ilişkilerinin ve bölgedeki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Salihi, İran'ın bölge ülkeleri ve özellikle komşularıyla ikili ilişkilerin geliştirilmesini siyasi ilke edindiğini vurguladı.
Suriye, Bahreyn ve Irak'ta meydana gelen olaylarla ilgili her ülkenin farklı görüşlere sahip olmasının doğal olduğunu belirten Salihi, "Gelişmeler karşısında paralel ve birbirine yakın bir tutum sergileyebilmek için karşılıklı menfaatler ile ortak noktalar üzerinde birleşilmeli" diye konuştu.

Öte yandan Faysal, Suudi Arabistan ile İran'ı bölgenin iki önemli ülkesi olarak tanımlayarak "Suudi Arabistan, İran için her zaman iyi dileklerde bulunmuştur. İran, İslam dünyasında önemli bir yere sahiptir. Suudi Arabistan, İran ile ortak menfaatler ve kardeşliğe dayalı ilişkilerin geliştirilmesini istemektedir" ifadesini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler