İş bırakma eylemine katılan Eğitim-Sen'lilere ceza
Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Altan Kumbasar, geçen 29 Aralık'taki bir günlük iş bırakma eylemine katılan Eğitim-Sen üyesi öğretmenlere 1/30 oranında maaş kesintisi veya kıdem dondurma cezası gelmeye başladığını söyledi. Kumbasar, bu öğretmenlerin il dışına tayinlerinin tavsiye edildiği bir dosyanın da Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaştığını iddia etti.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Altan Kumbasar, 56'sı Marmaris'te olmak üzere Muğla genelinde 261 öğretmenin il dışına tayin edileceği yönündeki haberler üzerine basın açıklaması yapıp, gelişmeler hakkında bilgi verdi. Kumbasar, geçen 29 Aralık'taki bir günlük iş bırakma eylemine katılan Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin konuyla ilgili savunmalarının istenmeye başlandığını belirtip, "Savunmaları yaparken bir yandan da Ankara'da görüşmelerimiz devam etti. Bakanlığa ulaşan il dışı tayin konusunda tavsiye niteliğinde bir dosyayla ilgili henüz bir işlem yapılmadığını öğrendik. Genel merkezimizdeki yetkililerin Ankara'da bakanlıkta yaptıkları görüşme sonunda, kendilerine eğitim ve öğretimin aksamaması için bu il dışı tayin tasarrufunu şimdilik uygulamayacaklarını söylediklerinin haberini aldık" dedi.
"DİSİPLİN CEZALARI GELMEYE BAŞLADI"
Kumbasar, "Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ifadesi alınan ve dosyaları sonlandıran öğretmenlerimize 1/30 oranında maaş indirimi cezaları gelmeye başladı. Şu an Marmaris'te 5 öğretmene bu cezalar tebliğ edildi. Ayrıca Muğla'da dosyaları bakanlığa önceden ulaşan ve işleme alınan 2 öğretmenimize de il dışı tayinleri tebliğ edildi" dedi.
"BU CEZALAR KANUNSUZ"
Kumbasar, Anayasa, uluslararası sözleşmeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nce alınan kararlar olduğunu belirtip, "Kanunen, sendikasının aldığı karara uyan bir öğretmene ceza verilemez. Bu Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) sözleşmesinde de yazılıdır, anayasal bir haktır ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin de kararı bu yöndedir. Bu bakanlığın kendi yazışmalarına da ters bir durum. O zaman neden bu İLO sözleşmelerini imzaladınız? Biz öğretmenler olarak bu sözleşmelere ve kararlara uyarak, sendikamızın aldığı bir kararı uyguladık. Sendikanın aldığı karar yanlışsa bu yanlışı sendikaya sorun, öğretmenlere değil. Gelen bütün cezalara önce itiraz edeceğiz sonrasında da kanuni haklarımızı kullanıp gerekli davaları açacağız" dedi.
En Çok Okunan Haberler
-
Davutoğlu'ndan 'Erdoğan tasfiye edilecek' iddiası
-
Bayraktar, yıllar sonra bunu söyledi
-
'Naci Ağbal'a yolu gösterdi'
-
AKP'li Tuğrul Türkeş 'azgın milliyetçilik' uyarısı yaptı
-
Jeffrey, Biden'la ilişkilerin geleceğini değerlendirdi
-
Selçuk Özdağ: Cumhurbaşkanı beni aradı
-
Sağlık Bakanlığı son koronavirüs tablosunu paylaştı
-
Saldırıya uğrayan Uğuroğlu: Erdoğan'a teşekkür ediyorum
-
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Nereye gitti bu paralar?
-
Yeşilçam oyuncusu Ekrem Gökkaya, yaşamını yitirdi
Video Haberler
-
Boğaziçililer sosyal medyadan koro halinde seslendi
-
Erdoğan konuşturmadı: Sen mikrofonu vekilimize ver
-
Erdoğan'a 'Takoz' yanıtı: Eğer bir takoz varsa...
-
İstanbul’da kar yağışı başladı
-
Şaşırtan baskın: Dışarıdan çiğköfteci içi berber
-
CHP'li ismi şoke eden skandal görüntüler
-
İmamoğlu, Nazım Hikmet'in eserini okudu
-
İstanbul'da rezaletin görüntüleri! O anlar kamerada
-
Himalaya dağlarındaki çığ felaketi kamerada
-
Boğaziçili öğrencileri karanlık da durduramadı
En Çok Okunan Haberler
-
Davutoğlu'ndan 'Erdoğan tasfiye edilecek' iddiası
-
Bayraktar, yıllar sonra bunu söyledi
-
'Naci Ağbal'a yolu gösterdi'
-
AKP'li Tuğrul Türkeş 'azgın milliyetçilik' uyarısı yaptı
-
Jeffrey, Biden'la ilişkilerin geleceğini değerlendirdi
-
Selçuk Özdağ: Cumhurbaşkanı beni aradı
-
Sağlık Bakanlığı son koronavirüs tablosunu paylaştı
-
Saldırıya uğrayan Uğuroğlu: Erdoğan'a teşekkür ediyorum
-
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Nereye gitti bu paralar?
-
Yeşilçam oyuncusu Ekrem Gökkaya, yaşamını yitirdi