İş Sanat'ta yeni sezon BİFO ve Emre Şen konseriyle açıldı

İş Sanat, klasikten caza, dünya müziğinden dans gösterilerine uzanan festival tadındaki 13. sezonunu dün akşam gerçekleştirilen vefa, hüzün ve kıvancın bir arada yaşandığı muhteşem konser akşamıyla açtı.

Yayınlanma: 04.11.2012 - 20:48
Abone Ol google-news

6 yıldır hazırladığı birbirinden değerli etkinliklerle sanatseverleri İş Sanat çatısı altında buluşturarak herkesin sevgi ve takdirini kazanan, Temmuz 2012’de ani kaybıyla sanat dünyasını yasa boğan Meriç Soylu,  kendi imzasını taşıyan sezonun ilk konseri öncesinde anıldı. Ekrana yansıyan fotoğraflarının önünde konuşan İş Sanat Müzik Danışmanı Serdar Yalçın; “Bu sezonda ve daha uzun süre Meriç’in hazırladığı etkinlikleri izleyeceksiniz.” diyerek kendisine çok destek olan çalışkan ve başarılı yönetmen Meriç Soylu’nun değerinin ve kaybının büyük olduğunu ifade etti. 

Konserin ilk yarısında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile sahne alan ve “Piyanonun Şeytani Meleği” olarak anılan Emre Şen olağanüstü performansıyla izleyicileri büyüledi. Sergey Rahmaninov’un iki nolu Piyano Konçertosunu yorumlayan Şen, konserin sonunda dakikalarca alkışlandı. Sanatseverlerin ısrarlı alkışları üzerine tekrar sahneye gelen Şen, Ahmet Adnan Saygun’un 1. Etüt’ünü yorumladı. Konser arasında da uluslararası başarısıyla kıvanç duyulan Emre Şen’e gösterilen büyük ilgi CD’leri imzalatılarak sürdü.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, konserin ikinci yarısında Johannes Brahms’ın  1.Senfonisi'ni seslendirdi.

Geceye katılan Meriç Soylu’nun ailesine, İş Sanat, Borusan, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) yöneticileri, çalışma arkadaşları ve sanatseverler başsağlığı dilediler. 


Füsun Meriç Soylu
 
1973 yılında İstanbul'da doğan Meriç Soylu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu.Yüksek lisansını Boston Üniversitesi Kitle İletişim Bölümü'nde tamamlayan Meriç Soylu, bir süre Boston Celebrity Series çalıştı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı halkla ilişkiler ve pazarlama bölümünde yönetmen asistanlığı ve Berlin Şimdi / Now Festivali koordinatörlüğünü yaptı. 2005 - 2006 yılları arasında İş Sanat Kültür Merkezi Yeşim Gürer Oymak'ın genel yönetmen yardımcılığı görevini yürüten Meriç Soylu, Ekim 2006'da Oymak'ın İKSV'ye geçmesinin ardından İş Sanat'ın yönetmenliği görevine getirildi.
Soylu, kariyerinin doruğunda evinde geçirdiği ani rahatsızlık sonucu temmuz 2012'de aramızdan ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler