İşçilere baskı mektupta

Uluslararası işçi federasyonları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e mektup yazarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki işçilere yönelik uygulamaların durdurulmasını istedi. Federasyonların ortak mektubunda, Belediye-İş üyesi işçilerin sendikalarından istifaya ve başka bir sendikaya geçmeye zorlandıkları vurgulandı.

Yayınlanma: 02.08.2011 - 07:29
Abone Ol google-news

Uluslararası Kimya, Enerji, Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (ICEM) Genel Sek-reteri Manfred Warda, Uluslararası Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (PSI) Genel Sekreteri Peter Waldorff, Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (EPSU) Genel Sekreteri Carola Fischbach-Pytell imzalı ortak mektup, Belediye-İş Sendikası tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Mektupta, Belediye-İş Sendikası’nın her üç uluslararası federasyonun da üyesi olduğu belirtildi.

Bazı belediyelerdeki çalışanların Belediye-İş Sendikası’ndan istifa etmeleri ve başka bir sendikaya üye olmaları yönünde “baskı ve tehdide” maruz kaldıklarına dikkat çekilen mektupta, şöyle denildi:

“Belediye-İş üyelerinin bir bölümü, bazı belediye yetkililerinin uyguladığı kabul edilemez baskı ve tehditlerle sendikalarından istifaya zorlanmaktadır. Son aldığımız bilgilere göre, baskılarla Belediye-İş’ten ayrılmak zorunda kalan ve sonrasında yeniden Belediye-İş’e dönen işçiler, belediyedeki başka birimlere sürgüne gönderilmektedir. Bu durum özellikle, Park ve Bahçeler, Sosyal Tesisler ve Zabıta Müdürlüğü gibi birimlerde yaşanmaktadır. Söz konusu uygulamalara muhatap olan kişilerin ad ve çalışma yerleri somut olarak bellidir. ICEM, PSI ve EPSU olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu kabul edilemez davranışını şiddetle kınıyoruz.”

Mektupta, anayasada yapılan değişikliklerin sendikaya üye olma hak ve özgürlüğünü güvence altına aldığına dikkat çekildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler