İşine geri dönüyor

Time dergisindeki köşesinde başka bir yazardan izinsiz alıntı yaptığı için özür dileyen ünlü gazeteci-yazar Fareed Zakaria, Time ve CNN'deki görevlerine devam edecek.

Yayınlanma: 17.08.2012 - 06:00
Abone Ol google-news

CNN, Zakaria'nın haftalık "GPS" programının 26 Ağustos'tan itibaren tekrar yayınlanacağını açıklarken Times dergisi de yazarın 7 Eylül'den itibaren köşesinde yazmaya başlayacağını belirtti.

Gazetecilerin Zakaria'nın Time dergisinde yayımlanan silah kontrolüyle ilgili makalesindeki bazı bölümler ile Harvard Üniversitesi'nden Prof. Jill Lepore'nin Nisan ayında The New Yorker dergisinde yayımlanan makalesi arasındaki benzerliklere işaret ederek intihal suçlamasında bulunmasının ardından Time ve CNN, Zakaria'nın köşe yazıları ile GPS programını yayımdan kaldırmıştı.

Zakaria, "korkunç bir hata yaptığını" belirtmiş ve "tamamen kendisine ait bu hata için" yazardan, editörlerden, okurlarından ve seyircilerinden özür dilemişti.

CNN ve Time, gerekli değerlendirmenin yapıldığını ve Zakaria'nın hatasının münferit bir olay olduğuna karar verildiğini açıkladı.

Hafta başında Zakaria'nın 2008 yılında yayımladığı "The Post-American World" adlı kitabında başka bir eserden alıntı yaptığını iddia eden Washington Post gazetesi ise Zakaria'nın alıntı yaptığı yazarın ve eserin ismine kitabında yer verdiğinin belirlendiğini belirterek Zakaria'dan özür diledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler