İslamiyet'in resmi din olarak tanınmasını istiyorlar

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un, "Hristiyanlık ve Yahudilik Almanya'ya ait, günümüzde İslamiyet de Almanya'ya ait" sözleri, Almanya'da İslamiyet'in resmi din olarak kabul edilmesi konusundaki tartışmaları alevlendirdi.

Yayınlanma: 08.10.2010 - 14:19
Abone Ol google-news

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu İç Politika Sözcüsü Dieter Wiefelspütz, "Neue Osnabrücker Zeitung" gazetesine yaptığı açıklamada "Eğer İslamiyet devlet tarafından resmi din olarak kabul edilirse bu, Almanya'da yaşayan 4 milyon Müslüman için önemli bir mesaj olur" ifadesini kullandı.

Almanya'da İslamiyet'in (resmi olarak tanınan Hristiyanlık ve Yahudilik ile) eşit şansa ihtiyacı olduğunu ifade eden Wiefelspütz, İslam'ın devlet tarafından tanınması için gerekli yasal düzenlemeler konusunda Müslüman çatı örgütleri ile diyalogun hızlandırılması gerektiğine dikkati çekti.

Birlik 90 Yeşiller Partisi Meclis Gurubu Uyum Politikası sözcüsü Mehmet Kılıç da yaptığı açıklamada, eşit haklara sahip dini bir topluluk olarak İslam'ın tanınmasının Müslümanların Almanya'da kendilerinin kabul gördüğünü hissetmeleri bakımından önemli olduğunu söyledi.

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann (CSU) da Wullf'un konuşmasıyla ilgili Süddeutsche Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'nın temel değerlerinin Hristiyan geleneklerine göre şekillendiğini belirterek, "İslam'ı değerleri sistemimize entegre etmek için kesinlikle bir neden yok" şeklinde görüş bildirdi.

 

Yahudi toplumundan Wulff'a destek

Bu arada Almanya Yahudiler Merkez Konseyi Genel Sekreteri Stephan Kramer Wulff'un konuşmasının cesurca olduğunu belirterek, ülkede yaşayan Müslümanların toplumun bir parçası olduğunu ve doğal olarak dinlerinin de bu ülkede kabul görmesi gerektiğini söyledi.

Kremer, Wulff'u eleştirenlerin, "Alman anayasası ile şeriat arasında seçim yapmak zorunda kalınacağı" görüşünü öne sürdüklerini, bunun çağdışı bir söylem olduğunu ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler