İsmail Akkol'un yargılanmasında sona geliniyor

İSMAİL Akkol'un yargılanmasında sona geliniyor. Sabancı Center'da 1996 yılında Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ile Nilgün Hasefe'nin öldürülmesine ilişkin davanın sanıklarından, terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol'un yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma: 21.11.2016 - 14:27
Abone Ol google-news
İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, cezaevi'nden getirilen sanık İsmail Akkol ve avukatları hazır bulundu. Sabancı ailesini duruşmada avukat Vehbi Kahveci temsil etti.

"10 AYDIR HÜCREDE TUTULUYORUM"

Savunmasına ekleyecekleri olup olmadığı sorulan sanık İsmail Akkol, "10 aydır bir hücrede tutuluyorum. Yakın zamanda FETÖ'cüleri de cezaevine getirmeye başladılar. Çok ilginç şeyler olmaya başladı. Getirilen hakim-savcılar, 'İdareye söyleyelim bu duvarı yıktılarım' diyorlar. Tek kalmak zor. Bunlar bir zamanlar kürsülerde oturup insanları cezaevine yollayan kişilerdi" dedi. Hapishanede şiddete maruz kaldıklarını ileri süren Akkol, "Ailemin gönderdiği kitapları cezaevi idaresi, OHAL gerekçe göstererek vermiyor. Sabah OHAL deyip vermiyorlar, öğleden sonra Diyanet'in kitabını burnumuza dayıyorlar. Bu nasıl iş diyorum, hani yasaktı? Savunma hakkı kutsal deniyor ama kocaman bir yalan" diye konuştu.

"RAMAZAN AKYÜREK'E -İYİ AKŞAMLAR- DEDİM, HAKKIMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU"

Akkol, cezaevi ring araçlarından birinde eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile karşılaştığını belirterek "İçeride iki kişi vardı. Onların kim olduğunu bilmeyerek 'İyi akşamlar' dedim. Meğer içlerinden biri Ramazan Akyürek'miş. Kendisini tanımıyorum. Daha sonradan benim hakkımda "İsmail Akkol beni tehdit etti' diye suç duyurusunda bulunmuş. Sadece 'iyi akşamları' tehdit olarak algılayan bir adam" dedi. Akkol, dava dosyasının tamamını göremediği için savunma yapmayacağını da söyledi. Akkol'un avukatlarından Özgür Yılmaz da müvekkiline mahkeme tarafından sağlanan dijital ortamda dosyasını görebilme imkanın verilmediğini ve savunma haklarının kısıtlandığını söyledi.

SABANCI AİLESİNİN AVUKATI: YARGILAMA TAMAMLANDI

Sabancı ailesinin avukatı Vehbi Kahveci ise dosyada tüm delillerin toplandığını, sanığın geçen celse savunmasını yaptığını belirterek dava ile ilgili yargılamanın tamamlandığını belirtti.

DOSYA SAVCILIĞA GÖNDERİLECEK

Mahkeme heyeti, dosyanın kapsamlı olması ve geldiği aşama dikkate alınarak varsa soruşturmanın genişletilmesi taleplerini bildirmek, yoksa esas hakkındaki mütalaasını bildirmek üzere dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verdi. Şikayetçi ve sanık tarafına ayrıntılı beyanlarını bildirmek üzere süre veren heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Sanık Fehriye Erdal hakkındaki yakalama emri ve kırmızı bültenin infazının beklenmesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler