İspanya'da işkenceci polislere 8 yıl

İspanya'nın kuzeydoğusundaki Barcelona kentinde, Rumen göçmene işkence yaptığı belirlenen 3 polis memuru, 6 yıl 7 ay hapis cezasına, 1 polis 2 yıl hapis ve 1 polis de para cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 10:03
Abone Ol google-news

Barcelona Mahkemesi, 27 Haziran 2006 tarihinde hata sonucu gözaltına alınan 28 yaşındaki bir Romanya yurttaşı göçmene kötü muamele ve işkence yapıldığı gerekçesiyle Katalan Özerk Yönetimi'ne bağlı 3 polise 6 yıl 7 ay hapis, 1 polise 2 yıl hapis ve 1 polise de para cezası verdi.

Bir hırsızlık olayıyla bağlantılı olarak yapılan soruşturmada, Luican P. adlı genci evinden çıkarken gözaltına alan Katalan polisinin, Rumen göçmenin boğazından sıkarak başını asfalta sürttüğü, vurduğu, hakaret ettiği belirtildi.

Bir gece gözaltında tutulan ve daha sonra "özür dilenerek" serbest bırakılan göçmenin gözaltı süresince de dövüldüğü, hatta ağzına silah dayandığı ortaya çıktı. Rumen genç, 4 ay önce İspanya'yı terk ederek ülkesine geri dönerken, İspanya'ya bir daha gelmek istemediğini söyledi.

İspanya'da polisin işkence yaptığı vakalara geçmişte de rastlanırken, sadece Katalonya bölgesinde 1997 yılında 1 polis 3 yıl hapis, 2003 yılında 4 polis 2 yıl hapis, bu yılın Mart ayında da 1 polis 6 ay hapis cezası almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler