İspanya'dan geri adım
İspanya Ulusal Mahkemesi, 22 Temmuz 2002 tarihinde İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda "insanlığa karşı suç işlendiği" gerekçesiyle, dönemin İsrail Savunma Bakanı Binyamin Ben Eliezer ve 6 İsrail askeri yetkilisi hakkındaki soruşturmayı kapatma kararı aldı.

İspanya'da İsrail'e karşı soruşturmayı devam ettirme kararı alan hakim Fernando Andreu'ya karşı savcılığın talebini değerlendirmek için toplanan Ulusal Mahkeme hakimleri, 4'e karşı 14 oyla davanın kapatılmasına karar verdi.
Filistin İnsan Hakları Merkezinin 2008 Ağustos ayında, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırısı hakkında yaptığı suç duyurusunu kabul eden İspanyol hakim Andreu, 29 Ocak 2009 tarihinde konuyla ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu.
Hakim Andreu, İsrailli ve İspanyol savcılardan gelen tepkilere rağmen geçen Mayıs ayında da soruşturmayı devam ettirme kararı almıştı. Ancak Savcılık bu karara itiraz ederken, Ulusal Mahkemenin bugün aldığı kararın soruşturmaya son noktayı koyduğu bildirildi.
İsrail'in 22 Temmuz 2002 tarihinde F-16 tipi bir uçakla Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda, Hamas'ın eski askeri liderlerinden Salih Şehade ile birlikte 14 Filistinli sivil ölmüş, 150 kişi yaralanmıştı.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Nereden çıktı bu ‘kurucu önder’ lafı?
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
MSB'den açıklama geldi!
-
İmamoğlu’nun şansı
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
AKP'li başkanın eşine ‘kritik’ atama
-
Kanserle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber!
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı