İsrail Savunma Bakanı, Filistin Başbakanı ile bir araya gelecek

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, önümüzdeki günlerde Filistin Yönetimi Başbakanı Selam Feyyad ile bir araya geleceğini söyledi.

Yayınlanma: 30.06.2010 - 16:10
Abone Ol google-news

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail ile Filistinliler arasında dolaylı barış görüşmeleri için bölgeye gelen Amerikan yönetiminin Orta Doğu Temsilcisi George Mitchell ile görüşmesinden sonra düzenlenen basın toplantısında, son 5 ayda bir ilk olacak görüşmede "amacın, Filistinlilerle tüm konularda doğrudan görüşmeleri ilerletmek olduğunu" ifade etti.

Filistin Yönetiminde iç güvenlik konuları ile ekonomi alanında önemli gelişmeler sağlandığını kaydeden Barak, "Bu bizim ilk görüşmemiz değil. Bu toplantıda genel olarak mevcut durumu ve güvenlik konularında koordinasyon konusunu müzakere edeceğiz" dedi.

İsrail Savunma Bakanı, görüşmenin nerede ve ne zaman yapılmasının planlandığı konusunda ayrıntı vermedi.

Halihazırda İsrail ile Filistinliler arasındaki barış görüşmeleri dolaylı bir şekilde Mitchell aracılığıyla yürütülüyor ve taraflar arasında mekik dokuyan Mitchell, karşılıklı mesajları iletiyor.

Barak, doğrudan görüşmeler için taleplerinin her iki tarafın da herhangi bir ön koşul öne sürmemesi olduğunu vurguladı.

Bu arada, Mitchell, Barak ile görüşmesinden sonra, bugün saatlerce geçiş trafiğine kapatılan İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki sınırda yer alan Kerem Şalom geçiş terminalini gezdi.

İsrail ile Filistinliler arasındaki görüş farklılıklarını gidermek ve önemli konularda müzakereleri ilerletmek için yeniden bölgeye geldiğini söyleyen Mitchell, Gazze'ye yönelik ablukasını yumuşatmasından dolayı İsrail'i övdü. Mitchell, Gazze Şeridi'ne yönelik trafiğin hacmindeki artışı görmekten memnun olduğunu söyledi.

Mitchell ayrıca, kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit'e de değinerek, Şalit'e Uluslararası Kızılhaç tarafından ziyaret izni verilmemesini kınayarak, Şalit'in derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon