İsrail'in saldırısını kınayan metin kabul edildi

İspanya'da Meclis Dışişleri Komisyonu, Gazze'ye uluslararası insani yardım götüren filoya düzenlenen kanlı baskın nedeniyle hükümetin İsrail hakkında İspanyol ve uluslararası mahkemelerde dava açma girişimde bulunması yolundaki talebi reddetti.

Yayınlanma: 22.06.2010 - 13:52
Abone Ol google-news

Muhalefetteki Birleşik Sol (IU) partisi tarafından komisyona getirilen teklife, iktidardaki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ve ana muhalefetteki Halk Partisi (PP) ile diğer muhalefet partileri destek vermedi.

IU'nun önerisi yerine tüm siyasi grupların destek verdiği ve İsrail saldırısının bir kez daha kınandığı, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın kaldırılmasının istendiği bir metin onaylandı.
Mecliste grubu olan siyasi partiler ayrıca İsrail'in başlattığı soruşturmanın tamamlanmasını, Gazze'ye gıda ve inşaat malzemeleriyle ilgili yardımların ulaşmasının kolaylaştırılmasını istediler.

Kabul edilen metinde ayrıca, İsrail ve Filistin taraflarının yeniden barış müzakerelerine başlaması çağrısında bulunuldu.

Bu arada komisyonda yapılan görüşmelerde PSOE ve PP temsilcileri, "Orta Doğu gibi hassas bir konu karşısında İspanyol meclisindeki tüm grupların ortak hareket etmeleri gerektiğini" vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler