İstanbul sanata doyacak

İstanbullu sanatseverler bu hafta tiyatroya doyacak. Tiyatroseverler, özel oyunlardan devlet tiyatrosu eserlerine kadar birçok alternatif sizleri bekliyor.

Yayınlanma: 24.12.2009 - 10:11
Abone Ol google-news

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, yarın Cemal Reşit Rey Konser Salonunda ''Yeni Yıl Konseri'' verecek.

Dünyada yeni yıl konserleri ile ün salan Johann Strauss Topluluğu, ''Yeni Yıl Konseri'' için 26 Aralık'ta CRR Konser Salonu'nda sahne alacak.

CRR, 27 Aralık'ta ''Eğer şahinin yazgısı göğün en yükseklerine uçmaksa, bizim yazgımız da birlikte dans etmek'' diyerek çocukluklarından bu yana hep birlikte dans eden 7 kardeşten oluşan Los Vivancos'a ev sahipliği yapacak.

Piyanist Gülsin Onay, 28 Aralık'ta Kadıköy'deki Süreyya Operasında resital verecek. Sanatçı, Haydn, Mendelssohn ve Chopin'en eserlerini seslendirecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ''Yeni Yıl Konseri''ni 29 ve 30 Ocak'ta Süreyya Operasında gerçekleştirecek.

Çigan müziğine yeni bir soluk getiren ve onu dünya müzikleriyle buluşturan Sarközi liderliğindeki ''Gypsy Devils Orchestra'', 29 Aralık'ta İş Sanat Kültür Merkezinde müzikseverlerle buluşacak.

İstanbul Klarnet Korosu ''Yeni Yıl Konseri''ni 29 Aralık'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde verecek. Şef Burak Tüzün'ün yöneteceği koroya, Göteborg Senfoni Orkestrası solo obua sanatçısı Pelin Çotal da eşlik edecek.

Rock grubu Kargo ile güçlerini birleştiren Mirkelam, yarın Beyoğlu Hayal Kahvesinde sevenleriyle buluşacak.

Nejat Yavaşoğulları, Sina Koloğlu, Sunay Özgür, Deniz Demiröz ve Gencay Kıymaz'dan oluşan ''Bulutsuzluk Özlemi'', müzik serüvenlerinin 20. yılı dolayısıyla 29 Aralık'ta Beyoğlu Hayal Kahvesinde konser verecek.

Mezzo soprano Ezgi Saydam ve piyanist Kamerhan Turan ikilisi, 30 Aralık'ta Akbank Sanat'ın çok amaçlı salonunda sahne alacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı tarafından desteklenen ''İstanpoli'' adlı projenin ilk oyunu olan ''Kassas'', 30 Aralık Çarşamba günü Garajİstanbul'da izleyiciyle buluşacak.

Metin Zakoğlu'nun yazıp yönettiği ''Arkadaşım Kadın Oldu'' adlı komedi, yarın Kulis Oda Sahnesi Caddebostan'da sahnelenecek.

Serkan Üstüner'in yönettiği ve sahneye uyarladığı ''İki Efendinin Uşağı'' adlı oyun, 26 Aralık'ta Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Barış Kıralioğlu'nun yönettiği, Aristophanes'in yazdığı ''Kadınlar Savaşı'' adlı oyun, 29 Aralık Salı günü Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Sedat Demirsoy'un yazdığı ve yönettiği ''Hiç: Neyzen Teyfik'' adlı oyun, bugün ve yarın Mavi Sahne'de izlenebilecek.

Sanatseverler, Devlet Tiyatrolarında 29 ve 30 Aralık'ta Civan Canova'nın yazdığı ''Ful Yaprakları'' adlı oyunu AKM Oda Tiyatrosu Küçük Sahne'de, Turgut Özakman'ın yazdığı, Şakir Gürzumar'ın yönettiği ''Töre'' adlı oyunu Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Yasmina Reza'nın yazdığı, Celal Kadri Kınoğlu'nun yönettiği ''Vahşet Tanrısı'' adlı oyunu Cevahir Salon 1'de, Güngör Dilmen'in yazdığı ''Kuzguncuk Türküsü'' adlı oyunu ise Üsküdar Tekel Sahnesi'nde izlemeye devam edecek.

Şehir Tiyatroları'nda ise 25, 26 ve 27 Aralık'ta Mario Fratti'nin yazdığı, Ali Gökmen Altuğ'un yönettiği ''Kafes'' adlı eser Fatih Reşat Nuri Tiyatrosu'nda, Klaus Mann'ın yazdığı, Ragıp Yavuz'un yönettiği ''Mefisto'' adlı eser Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, Duşan Kovaçeviç'in yazdığı, Nurullah Tuncer'ın yönettiği ''İntiharın Genel Provası'' adlı eser de Üsküdar Müsahipzade Sahnesi'nde izlenebilecek.

Küçük tiyatroseverler ise dört masaldan oluşan ''Anadolu Masalları''nı hafta sonu Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde izleyebilecek.

Sedat Demirsoy'un yönettiği ''Cinfikir'' ise yarın Mavi Sahne'de sahnelenecek.

Türkiye'nin ilk doğaçlama çocuk tiyatrosu ''Cinfikir''de Ziver Armağan Açıl, Esin Kartaloğlu ve Beril Boz rol alıyor.


Sergi

Sanatseverler, ''21. ENKA Kültür Sanat Kış Etkinlikleri'' kapsamında düzenlenecek Desen Halıçınarlı'nın ''İlk Günahın Kenti'' adlı resim, gravür ve desen sergisini ENKA Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi'nde 29 Aralık Salı gününden itibaren hafta boyunca gezebilecek.

İstanbul'u, şehrin rengarenk kaosunu ve çarpık yapılarını konu alan eserlerin yer aldığı sergi, 22 Ocak 2010 tarihine kadar hafta içi her gün 10.30-16.30 saatleri arasında açık olacak.

Simya Galeri Atölyesi sanatçılarının gerçekleştirdiği ''İstanbul'u Takı-Yorum'' adlı takı ve heykel sergisi, bugünden itibaren 28 Aralık Pazartesi gününe kadar Simya Galeri'de ziyaretçilere açık olacak.

Uluslararası güncel sanat sahnesinin önemli isimlerinden Ali Kazma'nın video serilerinden oluşan yeni kişisel sergisi ''Engellemeler/Obstructions'', yarın Kazım Taşkent Sanat Galerisi'nde açılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler