İstanbul Üniversitesi'nde yine olaylı gün
İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde afiş asma tartışması nedeniyle iki grup arasında tartışma çıktı. Polisin üniversite içine girerek müdahale ettiği olaylarda her iki taraftan da 60'dan fazla öğrenci gözaltına alındı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde başlayan olaylar İstanbul Üniversitesi’nde (İ.Ü) dün de devam etti. Fen-Edebiyat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi’nde iki öğrenci grubu arasında afiş asma konusunda tartışma çıktı. Karşılıklı sloganlaşmanın ardından iki grup arasında taşlı ve sopalı kavga çıktı. Polisin üniversite içine girerek müdahale ettiği olaylarda her iki taraftan da 60’dan fazla öğrenci gözaltına alındı.
İ.Ü’de Fen-Edebiyat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi’nde dün sabah sol görüşlü ve kendilerine “müslüman gençler” adını veren iki öğrenci grubu arasında afiş asma tartışması başladı. Tartışmanın karşılıklı slogana dönüşmesinin ardından iki öğrenci grubu arasında taş ve sopaların kullanıldığı kavga başladı. Üniversite önünde bekleyen çok sayıda çevik kuvvet ve özel tim polisi de kavganın üzerine okula girerek öğrencilere müdahale etti.
Öğrencilerin okul içine kaçması üzerine polis sınıflara girerek olaylara karıştığı ileri sürülen her iki gruptan da 60’ı aşkın kişiyi gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler elleri arkadan kelepçelenerek polis otobüslerine bindiliriken, bazı öğrenciler de “Katil polis üniversiten defol”,“İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganları attı. Gözaltına alınan kız öğrenciler otobüslere bindirilmek üzere dışarıda bekletirilirken, üzerlerinin erkek polisler tarafından aranması dikkat çekti. Kavgada yaralanan bazı öğrencilerde üniversiteye çağrılan ambulanslarla hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.
Polisin olayları yatıştırmasının ardından üniversite çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, okula giren öğrenciler özel güvenlik görevlileri tarafından dedektörle aranarak içeri alındı. Emniyet yetkilileri de çıkan kavgada ele geçirilen sopa ve demir çubukları gazetecilere gösterdi. Gözaltına alınan öğrenciler önce hastanede sağlık kontrolünden geçirildi, ardından ifadeleri alınmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

En Çok Okunan Haberler
-
‘Savunmasına katılmazsam namerdim’
-
Hukuksuzluk bitti, gazetecilik beraat etti
-
Bozdağ, AKP’li Osman Gökçek’i yalanladı!
-
Zorlu Holding'ten Cem Köksal'ın yerine 'eski' atama!
-
Özel'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç' çağrısı
-
Bakan Ersoy’un eşinden ‘destek’ geldi!
-
İmamoğlu'nun ifadesi Cumhuriyet'te!
-
‘Affedebileceğim bir şey değil’
-
Sigara fiyatlarına dev zam: Tarih verildi!
-
163 bıçak darbesiyle öldürdü, 'gülerek' savunma yaptı