İstanbul Valisi'nden öğrenci evi açıklaması
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Uluslararası Çevresel Etki Değerlendirilmesi Kongresi'nin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Mutlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Çevresel Etki Değerlendirmesi Kongresi'nin açılışının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kız ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı evlerin sorun teşkil ettiği yönünde bir açıklaması oldu ve valiliklerin bu konuda çalışma yaptığını söyledi, İstanbul Valiliğinin bu yönde bir çalışması var mı?" sorusu üzerine Mutlu, bu tür gayri yasal çalışan ve bu çalışmalar çerçevesinde de farklı bir takım ilişkileri de geliştiren yapılanmalara karşı eskiden beri sürdürdükleri bir çalışma bulunduğunu söyledi.
İstanbul'un farklı semtlerinde özellikle ruhsatsız, vergi kağıtları olmaksızın çalışan, personellerini sigortasız çalıştıran ve kurallara uygun hareket etmeyen mekanlara yönelik çalışmalarını devam ettirdiklerini anlatan Mutlu, "Bunlar içerisinde kapattığımız mekanlar var. Bu mekanların internet üzerinden veya öğrencilere yönelik hizmetler şeklinde de uygulamaları var. Bu uygulamalar içerisinde farklı hizmetler de var, bunları biliyoruz. Bu çerçevede kapatılmış mekanlar vardır belli semtlerde. Dolayısıyla bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
"BU YENİ BİR ŞEY DEĞİL"
Gayri yasal çalışan işletmelere yönelik tamamen hukukun içerisinde, yetkiler çerçevesinde faaliyette bulunduklarını anlatan Mutlu, "Dolayısıyla bu müesseselere yönelik tedbirlerimizi eskiden olduğu gibi sıkı bir şekilde devam ettireceğiz. Bu yeni bir şey de değil. Bundan sonra bu çalışmaları aynı hassasiyetle sürdüreceğiz" dedi.
İstanbul Valisi Mutlu, bir gazetecinin "Öğrencilerin normal bir evi kiralamasıyla ilgili bir uygulama değil herhalde değil mi?" sorusuna şu karşılığı verdi:
"İfade ettiğim şey bu çerçevede. Bunun dışında, ifade ettiğiniz soru çerçevesindeki hususlarda da bakanlığımız açıklama yaptı. Bununla ilgili düzenlemelerin daha net bir şekilde uygulanabilmesi için bir genelge hazırlığı da olduğu ifade edildi. Çok daha kapsayıcı, tamamen hukuk kurallarına uygun, devletin ve devlet makamlarının hukukun içerisinde alması gerekli olan tedbirleri netleştiren ve bunu bir genelge hükmü olarak da bir genel emir haline getiren bir düzenlemeyi de bakanlığımız şu anda çalışıyor.
Bu konudaki karışıklığı ortadan kaldırmak, daha tertipli bir çalışma yürütebilmek ama hukuksuzluğa müsaade etmemek noktasında yapılan çalışmalar var. Bu tür kanunsuz çalışan yerlerle ilgili İstanbul'da da çalışmalar yaptık. Kapattığımız yerlerin sayısı şu anda 40'a yaklaştı. Ama bunlar farklı şekillerde... Yani ruhsatsız çalışanlar var, maliyeye kaydı olmadan çalışanlar var, sigortalı personel çalıştırmamaktan dolayı kapatılanlar var, yurt, apart otel, pansiyon gibi farklı hüviyetlerde çalışan yerler var. Dolayısıyla bunlara yönelik düzenlemenin net olarak ortaya çıkarılması için bir genelge hazırlığı var. Biz şu andaki çerçeve ve yasal talimatlar, hukuk içerisinde çalışmalarımızı yapıyoruz."
En Çok Okunan Haberler
- Op. Dr. Dericioğlu başında poşetle ölü bulundu
- 500 bin TL'nin aylık getirisi belli oldu
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- Suriye'de herkesin konuştuğu ölüm listesi
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Erdoğan'dan işgale 'isimsiz' tepki
- Suriye'nin yeni başbakanından ilk açıklama