İstanbul'da kültür sanat

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vuslat yıl dönümü olan Şeb-i Arus, ikinci kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 12.12.2013 - 11:53
Abone Ol google-news

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin in vuslat gecesi Şeb-i Arus,13 Aralık'ta Ülker Sports Arena'da yapılacak.Efsanevi şarkıcı Edith Piaf'ı anlatan "Edith" gösterisi,14 Aralık'ta Tim Show Center'da sahnelenecek.Flamenkoyu caz dünyasına taşıyan isim olarak da tanınan Tomatito,14 Aralık'ta CRR Konser Salonu'nda sahne alacak.Dünyaca ünlü piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu,15 Aralık'ta Sirkeci Garı'nda,"Tuluyhan Uğurlu Şeb-i Arus" etkinliğinde hayranlarıyla buluşacak.

Tüm dünyayı sözleri ve eserleriyle etkilemiş, yaşamını ''hamdım, piştim, yandım'' sözleriyle özetleyen tasavvuf felsefesinin büyük alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 739'uncu ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek etkinlikte, Mevlana'yı ve öğretilerini hissettirecek olan Mutrib ve sema grubu sahne alacak.

13 Aralık'ta Ülker Sports Arena'da yapılacak etkinlikte, Sami Avni Özer, senfoni orkestrası eşliğinde, Türk Tasavvuf müziği konseri verecek, Alişan ve Kutsi ise ilahi okuyacak.

"Edith" gösterisi TİM Show Center'da

Efsanevi şarkıcı Edith Piaf'ın şarkılarının yorumcusu olarak "La Vie En Rose" (Kaldırım Serçesi) filmindeki sesiyle dünya çapında ün kazanan Jil Aigrot, "Edith" gösterisini sahnelemek üzere Türkiye'ye geliyor.

Efsanevi şarkıcı Edith Piaf'ın ölümünün 50. yılı anısına sahnelenecek gösteri, 14 Aralık'ta TİM Show Center'da gerçekleşecek. 45 dakikalık iki bölümden oluşan gösterinin ilk bölümü, seyircileri Paris'in en ünlü, sanat kokan mahallelerine götürürken, ikinci bölümü ise Piaf'ın müzik kariyerinde en çok beğenilen şarkılarını seslendirdiği "müzikhol" dönemine götürecek. Jil Aigrot'a sahnede, piyano, akordeon, bateri ve kontrbasıyla dört müzisyen eşlik edecek.

 Opera Twins ve İBB Kent Orkestrası, CRR'de

Didem ve Sinem Balık kardeşlerden oluşan Opera Twins, Kamil Coşkun'un şefliğindeki İBB Kent Orkestrası eşliğinde, Cemal Reşit Rey Salonu'nda konser verecek. Phantom of the Opera, Memory, Oz Büyücüsü, Over the Rainbow, Lüküs Hayat, Kabare ve 7 Kocalı Hürmüz müzikallerinin seslendirileceği konser, 15 Aralık'ta müzikalseverlerle buluşacak. Konsere Emre Altuğ konuk sanatçı olarak katılacak.

 Tomatito, 14 Aralık'ta CRR'de

Flamenko'yu caz dünyasına taşıyan isim olarak da tanınan Tomatito, 14 Aralık'ta CRR Konser Salonu'nda sahne alacak. Müzik eleştirmenleri tarafından "benzersiz" olarak gösterilen Tomatito, solo kariyeri boyunca Paco de Lucia, Raimundo Amador ve Michel Camilo gibi isimlerle ortak çalışmalar yaparak, dünyanın en önemli sahnelerinde boy gösterdi. "En İyi Flamenko Albümü" kategorisinde iki kez Latin Grammy'si kazanan müzisyen, "Vengo" adlı film için yaptığı müziklerle de Cesar Ödülü'nü kucakladı.

Dünyaca ünlü piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu da Sirkeci Garı'nda konser verecek. Uğurlu, 15 Aralık'ta Sirkeci Garı Salonu'nda "Tuluyhan Uğurlu - Şeb-i Arus" etkinliğinde hayranlarıyla buluşacak.

Tarihi Sirkeci Garı'nda piyanosu ile aşkı anlatacak Uğurlu'ya, semazenler de eşlik edecek.

Tiyatrolar

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Küçük Sahne'de yarın, 14 ve 15 Aralık'ta "Kalpak", Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde 13 Aralık'ta "Sinan Süleymaniye'de", Cevahir Salon 1'de yarın, 14 ve 15 Aralık'ta "Üç Kız Kardeş", Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Çehov Makinesi", Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı", Zeytinburnu Sahnesi`nde "Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?", Cevahir Salon 2'de yarın "Son Tango", Üsküdar Stüdyo Sahne'de 14 Aralık'ta "Kontrabas", oyunları sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 14 ve 15 Aralık'ta, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Yaşar Ne Yaşar, Ne Yaşamaz", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Yolcu", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Ada", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Vakti Geldi", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Para", Ümraniye Sahnesi'nde "İstanbul Efendisi" isimli oyunlar izlenebilecek.

Çevre Tiyatrosu'nda yarın "Bir İnfazın Portresi", Oda Tiyatrosu'nda "Ferhat ile Kerem, Şirin ile Aslı", 14 Aralık'ta Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda "Olmasaydı", Afife Jale Sahnesi'nde "Bay Kolpert", Akatlar Kültür Merkezi'nde "Terzinin Türküsü", Barış Manço Kültür Merkezi'nde "Karman Çorman", 15 Aralık'ta Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde "Asi Kuş", 16 Aralık'ta Yunus Emre Kültür Merkezi'nde "Huysuz" oyunları tiyatroseverlerle buluşacak.

Sergi

Eminönü'ndeki Yeni Camii Hünkar Kasrı, Özbek minyatür sanatçısı Jahongir Ashurav'ın eserlerine ev sahipliği yapıyor. "Özbekistan'dan Minyatür Esintiler" sergisi, 27 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

Ashurav Taşkent'teki Benkov Sanat Okulu'ndan mezun olan 39 yaşındaki sanatçının eserleri Orta Asya, Amerika ve Avrupa'da açtığı sergilerle, sanatseverlerin ilgisine sunulmuş ayrıca Biritish Museum ve Victoria Albert Museum koleksiyonlarında yer almıştı.

Hans-Jürgen Raabe'nin "990 Faces" isimli çalışması, İstanbul Fotoğraf Müzesi ve Goethe-Institut İstanbul işbirliğiyle sergilenecek. Sergi, Raabe'nin 2010 yılında başladığı ve halen devam ettiği projesindeki fotoğrafları kapsıyor. Raabe'nin farklı ülkelerde çektiği, 30 portre ve 10 stil fotoğraftan seriler oluşturduğu "990 Faces", 12 Mart'a kadar Beyoğlu'ndaki İstanbul Fotoğraf Müzesi'nde görülebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon