İstanbul'da Mısır protestoları

AKP gençlik kolları üyeleri, Mısır’da darbe karşıtı oldukları gerekçesiyle Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişi için verilen idam kararını Eminönü Meydanı’nda protesto etti.

Yayınlanma: 11.04.2014 - 23:38
Abone Ol google-news

Cuma namazı çıkışında gerçekleştirilen eylemde meydana idam sehpası kuruldu. Eyleme katılan AKP İstanbul Milletvekili Harun Karaca, “Amacımız idam kararına dur demek. Ancak burada Mursi, darbeyle işbaşından uzaklaştırılmıştır. O gün şayet dünya Mursi’nin işbaşından uzaklaştırılmasına seyirci kalmasaydı bugün 529 tane idamı burada konuşuyor olmayacaktık” dedi. Eylemde idam cezalarının kaldırılması için Mısır müftüsüne verilmek üzere imza toplandı.

Anadolu Gençlik Derneği’nin çağrısı ile önceki gün Ayasofya Meydanı’nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi de idam kararını kınadı. Ayasofya Meydanı’nda namaz kıldıktan sonra ardından tekbir getiren kalabalık, Mursi lehine sloganlar attı. Eyleme kefeni temsil eden beyaz kıyafetlerle katılan yurttaşlar, “Beni de yazın, 530 olsun”, “Kardeşim sen özgürsün, 530 olmaya geldik” pankartları taşıdı. Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, “Hukuk adına yapılan bu rezaleti lanetliyoruz. Bu adil bir yargılama değildir. 529 kişinin dosyasını okumadan, savunma avukatlarını dinlemeden mahkemenin karar vermesi, bu kararın meşru olmadığını açıkça göstermektedir” diye konuştu. Eylemin ardından kalabalık toplu şekilde dua ederek dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler