İstanbul'da uyuşturucu operasyonları

İstanbul'da düzenlenen iki ayrı uyuşturucu operasyonunda, 146 kilo esrar ve 5 kilo kokain ele geçirilirken 6 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 20.10.2009 - 08:06
Abone Ol google-news

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, Suriye'den yurda sokulan uyuşturucuyu İstanbul'a getireceği tespit edilen bir grubu izlemeye başladı.
Yürütülen operasyon kapsamında Tuzla'da bir otomobili durdurarak arama yapan narkotik polisleri, 146 kilo esrar ele geçirdi.

Söz konusu otomobilde bulunan Mustafa P, Küçer M, Serkan G, Nihat G. ve Nesip İ. gözaltına alındı. Şüphelilerin daha önce bölücü terör örgütü üyesi olmak, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik ve insan kaçakçılığı suçlarına karıştıkları tespit edildi.

Şüpheliler, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan narkotik polisleri, Atatürk Havalimanı'nda düzenledikleri operasyonda Brezilya'dan aktarmalı uçuşla Türkiye'ye gelen ve valizindeki gizli bölmede kokain taşıyan bir kadını gözaltına aldı.

Atatürk Havalimanı'nda görev yapan Narkotik Şube Müdürlüğüne bağlı profil takip uzmanlarının tespit ettiği Şili uyruklu kurye Maria Elvira F'nin valizinde gizli bölmelere yerleştirilmiş 5 kilo ağırlığında kokain ele geçirildi.

Şüphelinin, Brezilya'dan Portekiz'in başkenti Lizbon'dan aktarmalı uçuşla İstanbul'a geldiği, taşıdığı kokain için yaklaşık 5 bin dolar para aldığı bildirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan Maria Elvira F, tutuklanması talebiyle Bakırköy Adliyesine sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler