İstanbul'da 'Yok Zamanlar'

Bu yıl 41.’si düzenlenen İstanbul Müzik Festivali kapsamında solist sanatçılar Sevil Ulucan (keman), Rahşan Apay (viyolonsel), Ece Demirci’den (piyano) oluşan Piano Trio Forte’nin, Süreyya Operası’nda verdiği konser dinleyiciden büyük alkış aldı.

Yayınlanma: 25.06.2013 - 11:13
Abone Ol google-news

Sanatçılar konserde, Ernst Bloch “Noktürnler”, Antonin Dvorak “Dumky, Mi minör, Op. 90” eserlerinin yanı sıra Özkan Manav’ın topluluk için özel yazdığı “Laçin” adlı eserini ve Hasan Uçarsu’nun festivalin teması “Zaman ve Değişim”e gönderme yapan eseri “Yok Zamanlar”ı seslendirdiler. Bis parçası olarak da gene temayı ve bir anlamda Gezi Direnişi’ni düşündüren Kamuran İnce’nin 17 bölümlük “Kayıp Bir Dünya İçin Müzik” eserinden bir parça seslendirdiler. Demirci bis parçasını anons ederken, “Şu anda yaşananlara uyduğu için, anlamlı bir son yapmak istedik. Hep beraber hissettiklerimizi ifade ettiği için bu eseri seçtik” dedi.

Salonda bulunan her üç besteci de trionun yorumunu takdirle, heyecanla ve dikkatle izlediler. Kamuran İnce, “Müthiş bir grup, duyarak çalıyorlar çok hoşuma gitti” diyerek trioyu ve eserinin yorumunu değerlendirdi. Uçansu, “Zıpkın gibi bir yorumdu, çok titiz çalışılmıştı” sözleriyle memnuniyetini ifade ederek sanatçıları kutladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler