"İstanbul'un 2060, Ankara'nın 2040'a kadar suyu var"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İstanbul'un 2060-2070 yılına kadar suyu var. Ankara'nın da 2040 yılına kadar suyu var. Fakat Gerede suyu gelecek ve Ankara'nın da 2060 yılına yetecek kadar suyunu temin edeceğiz" dedi.

Yayınlanma: 09.11.2012 - 15:27
Abone Ol google-news

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mavi Ada Toplantı Salonu'nda düzenlenen AKP 6. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AKP'nin belediyecilik konularında önemli başarılara imza attığını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın belediyelere özellikle su temini konusunda her türlü desteği verdiğini belirten Eroğlu, şöyle konuştu:
''DSİ, belediyelere su temini konusunda her türlü desteği verebilmektedir. Bu çerçeve de geçmişte nasıl İstanbul'un su meselesini hallettiysek, şu ana kadar suyu olmayan 49 şehrin su meselesini kökünden çözdük. Allah'a şükür büyük hedefler ortaya koyduk. İstanbul'un 2060-2070 yılına kadar suyu var. Ankara'nın da 2040 yılına kadar suyu var. Fakat Gerede suyu gelecek ve Ankara'nın da 2060 yılına yetecek kadar suyunu temin edeceğiz. Belediyelere sonuna kadar gereken her türlüğü desteği veriyoruz. Geçmişte merkezi hükümetin bizim önümüzü tıkamak için yapmadığı engeller, koymadığı birtakım maniler kalmamıştı. Ama biz şu anda mesela CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin suyu yoktu. Suyu getirmekte mükellef Büyükşehir Belediyesi'ydi. Ama Başbakanımız dedi ki, 'CHP'li belediyenin belediyecilikle alakası yok. İzmir'in suyunu da sen getir' diye söyledi. Biz de yıldırım hızıyla Gördes Barajı'nı inşa ettik. Böylece İzmir'in içme suyunu temin ettik.''

Eroğlu, parti ayırt etmeden belediyelere destek vereceklerini anlatarak, ''CHP'li belediye yönetimindeki Antalya'nın da su sıkıntısı var. Suyu getiremiyorlar. Geçen hafta istişare ettik, Antalya'nın su problemini çözmek için protokol imzaladık. İnşallah Antalya'nın suyunu da biz getireceğiz. Belediyecilik yapamayan muhalefet partilerinin belediyelerine de biz destek vermeye devam edeceğiz'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler