İşte yakalama kararının gerekçesi

Beyoğlu'nda pala ile yurttaşlara saldıran esnaf S.Ç, hakkında savcının yakalama kararı çıkarmasındaki gerekçe ortaya çıktı.

İşte yakalama kararının gerekçesi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 11.07.2013 - 15:17

Pala ile göstericilere saldıran ve esnaf olduğu belirtilen S.Ç, hakkında savcılığın itirazı üzerine bu sabah yakalama kararı çıkarıldı. Savcının itirazını kabul eden İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yakalama kararı çıkarmasındaki gerekçeler ortaya çıktı.

Şüpheli S.Ç’nin yaraladığı belirtilen mağdurlar Kaan Polat ve Kayhan Şahan’ın hakkındaki darp raporlarına atıf yapıldığının kararda, olay bölgesinde yer alan tanıkların beyanlarına da yer verildi. Kamera kayıtlarının incelendiğinin belirtildiği kararda, "Suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, mağdur veya başkaları üzerinde baskı kurulma girişimi hususunda kuvvetli şüphe bulunması, turizm işi ile iştigal ettiğini beyan eden şüpheli de ele geçen ve mesleğiyle mutad olmayan şekilde ele geçen suç aletinin niteliği ve adli kontrol tedbirlerinin yeterli görülmemesi nedeniyle yakalama kararı çıkartılmasına karar verilmiştir." denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler