İşten çıkarılan işçiler, şantiyeye yürüdü

Zonguldak'ta tünel inşaatında çalışan bir grup işçi, işlerine son verdiği iddiasıyla işvereni yürüyüş yaparak protesto etti.

Yayınlanma: 17.06.2013 - 13:34
Abone Ol google-news

Zonguldak-Ankara karayolu güzergahındaki tünel inşaatında görevli işçiler, "çalışma düzenini bozdukları" gerekçesiyle işten çıkarılmalarına tepki göstermek amacıyla işverene ait şantiyede toplandı.

İşvereni alkışlarla protesto eden 50 işçi, şantiyede slogan atarak yürüyüş yaptı.

İşten çıkarılan çalışanlardan Burhan Kulak, gazetecilere yaptığı açıklamada, maaşlarını düzenli alamamalarına karşın özveriyle çalıştıklarını ileri sürdü.

Firma yetkililerinin tünel yapmayacakları bahanesiyle kendilerini işten çıkardığını öne süren Kulak, "Eksik gelen yemeğe tepki göstermemizle sorunlar başladı. 65 kişinin çalıştığı yere 45 kişilik yemek gönderdiler. İşi bırakmamız için bizi bu şekilde yıldırmaya çalıştılar. Buna tepki göstermemiz problem oldu. Zonguldak ve Bartın ekibi olarak işimize son verildi" şeklinde konuştu.

Özcan Akgün ise haksız yere iş akitlerinin feshedildiğini, yasal olarak haklarını arayacaklarını dile getirdi.

Firmanın şantiye şefi Selçuk Genç de "çalışma düzenini bozucu hareketlerde" bulundukları gerekçesiyle 144 çalışandan 55'inin işine son verdiklerini belirterek, "Sözlü olarak çalışanlarımızı uyardık ancak sorunlar çözülmedi. İşçilik tünelde ekip işidir. Buraya ekip olarak gelindiyse ekip olarak gidilir. Arkadaşlara kalan bir aylık maaşları ödenecek" ifadesini kullandı.

İşçilerin, şantiyenin önünde bekleyişleri sürüyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler