"İstifa yetmez, acil soruşturma açılmalı"

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. eski Genel Müdürü Veysel Karani Demir'in istifasının yeterli olmadığını belirterek, Demir hakkında acil soruşturma açılması gerektiğini ifade etti.

Yayınlanma: 05.01.2009 - 11:07
Abone Ol google-news

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Başkent Doğalgaz eski Genel Müdürü Veysel Karani Demir'in istifasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Demir'in görevini gerektiği gibi yerine getirmediği ve bu nedenle istifaya mahkum olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Karayalçın, "Acaba yerine getirmediği görevler arasında Melih Gökçek ile ilgili herhangi bir dosya var mıdır? Melih Gökçek hangi gerekçeyle Ankaralılara en önemli hizmeti sunan Başkent Doğalgaz'ın sorumluluğunu böyle bir kişiye vermiştir, bu ortaya çıkarılmalıdır" dedi.

Karayalçın'ın açıklaması şöyle:
"Bu kişinin yaptığı sorumsuzca açıklamalar kendisini bu göreve getirenlerden kaynaklanmaktadır. Şimdi ortaya çıkan bu yeni durum karşısında gerekli hukuki mercileri göreve çağırıyoruz.  Melih Gökçek, Veysel Karani Demir'in her icraatından sorumludur. Bu nedenle sadece istifa ederek sorumluluktan kurtulamazlar. Acil soruşturulması gereken durumlar karşısında kimse sessiz kalamaz. Bunun hesabı sorulmalıdır. Doğalgaz'dan kaynaklı olarak 7 gencimize ve bugün Sincan'da hayatını kaybeden yurttaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarında başsağlığı diliyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler