İtalyan gazetesinde Türkiye yorumu

İtalya'nın günlük gazetelerinden Corriere della Sera, Türkiye'nin etki alanını genişletme çabası içinde olduğunu yazdı.

Yayınlanma: 29.06.2010 - 12:59
Abone Ol google-news

Gazetenin "Türkiye'nin İsrail'in askeri uçaklarına hava sahasını kapattığı" haberleriyle ilgili yorumunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP iktidarında Türkiye'nin Osmanlı İmparatorluğu dönemindekine benzer biçimde etki alanını genişletme çabası içinde olduğu görüşü savunuldu.

Türkiye'nin İsrail ile yaşadığı gerilim, komşu ülkelerle ilişkileri ve Avrupa Birliği ile ilişkileri dahil olmak üzere genelde dış politikasının değerlendirildiği yazıda, şu ifadelere yer verildi:
"Erdoğan halihazırda iki eğilim arasında seyir halinde: Biri yeni Osmanlıcılığın bayraktarı olarak tanımlayabileceğimiz Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, diğeri ise Brüksel kulübüne katılma arzusundaki Türkiye'nin stratejik tercihinin azimli destekleyicisi Başmüzakereci Egemen Bağış'ın eğilimi. Şu an itibarıyla Bağış'ın daha zayıf konumda olduğunu kabul etmemiz gerekmekle birlikte, söz konusu iki eğilimin birbiriyle mutlaka çatışma halinde olması da gerekmiyor."

AB'nin kararsızlığı ve aranan koşullara ilişkin çıtanın sürekli yükseltilmesinin Türkiye'de Avrupa karşıtları cephesindekilerin sayısal artışına katkı sağladığı ve bu kesimin artık çoğunluk haline geldiği savunulan yorumda, "Peki bu Türkiye'nin artık kaybedildiği anlamına mı geliyor? Hayır. Çünkü Ankara sürprizler konusunda ustadır" görüşü dile getirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler