'İtfaiyecilere saldırı faşist bir zihniyetin ürünü'

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, İstanbul Saraçhane'de nöbet tutan itfaiye işçilerine yapılan saldırıyı kınadığını belirterek bu saldırının "faşist bir zihniyetin ürünü" olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 09.01.2010 - 14:44
Abone Ol google-news

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, yaptığı yazılı açıklamada dün gece 04.00 sıralarında İstanbul Saraçhane'de nöbet tutan Belediye-İş üyesi 10 itfaiyeciye yaklaşık 200 kişilik bir grubun falçatalarla saldırdığını bildirdi. Bu saldırıda nöbet çadırlarının kesildiğini, eylem yerinin dağıtıldığını, itfaiye işçilerinin darp edildiğini anlatan Kumlu, "Saldırıyı yapanların, nöbet çadırını parçalayanların ise Başbakan ve Kadir Topbaş'ın sivil-resmi güvenlik güçleri ve zabıta memurlarının olduğu anlaşılmaktadır. Demokratik hak arama özgürlüğünü kullanarak çadırından nöbet tutan, hiçbir yasadışılık içerisinde olmayan itfaiyecilere yapılan bu saldırı, tamamıyla faşist bir zihniyetin ürünüdür" dedi.

İşçilerin temel hak ve özgürlüklerine gösterilen bu tahammülsüzlük ve dozu artan bir şiddetle yok etme çabalarının, Türkiye'nin giderek karanlık, baskıcı bir rejime doğru kaymakta olduğunun tipik bir göstergesi olduğunu ifade eden Kumlu, şunları kaydetti: "Türk-İş olarak, İstanbul'da Belediye-İş Sendikası üyesi itfaiyecilere yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Emekçilere gösterilen bu şiddet dolu anlayışsızlığın, barış ve huzura değil, daha büyük çatışmalara davet çıkardığını belirterek, yönetimi elinde tutan güçleri, sorumluluk, sağduyu ve basiret içerisinde davranmaya davet ediyoruz."

 

'Saldırıyı şiddetle kınıyoruz'

Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) karşısındaki parkta bulunan çadırlarda nöbet tutan eylemci itfaiyecilere saldırıldığını iddia ederek, ''İtfaiyecilere yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz'' dedi. Türkel, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Saraçhane'de çadır nöbeti tutan on kişilik Belediye-İş üyesi itfaiyecilere yaklaşık 200 kişilik bir grubun falçatalarla saldırıldığının öğrenildiğini belirterek, bu saldırıda, nöbet çadırlarının kesildiğini, eylem yerinin dağıtıldığını, itfaiye işçilerinin darp edildiğini ifade etti.

İtfaiyecilere gösterilen şiddet dolu anlayışsızlığın, barış ve huzura değil, daha büyük çatışmalara davet çıkardığını kaydeden Türkel, ''İstanbul'da Belediye-İş Sendikası üyesi itfaiyecilere yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz'' dedi. Yönetimi elinde tutan güçleri, ''sorumluluk, sağduyu ve basiret içerisinde davranmaya davet ettiklerini'' vurgulayan Türkel, Belediye-İş Sendikası ve itfaiyecilerin mücadelelerinin sonuna kadar destekçisi olacaklarını ifade etti.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler