İTO, sel mağduru işadamlarına yardım edecek

İstanbul Ticaret Odası (İTO), sel felaketinin vurduğu işadamlarına yardım eli uzatarak, oda kaynaklarından 20 milyon lira, düşük faizle kredi kullandıracağını açıkladı.

Yayınlanma: 10.09.2009 - 08:33
Abone Ol google-news

İTO'dan yapılan açıklamada, sel felaketiyle ilgili olarak (dün) olağanüstü toplanan İTO Yönetim Kurulu'nun, mağdurlara yönelik bir dizi destek kararı aldığını, hükümetten de taleplerde bulunulduğu bildirildi. Yönetim Kurulu'ndan alınan tedbir kapsamında İTO, ilk aşamada Oda kaynaklarından 20 milyon lira, düşük faizle ve Türkiye Halk Bankası aracılığıyla sıkıntıya düşen firmalara kullandırılacak. Ayrıca bölgede mağdur olan İTO üyelerinin Oda aidatları yeniden yapılandırılacak.

Devlete de çağrıda bulunan İTO Yönetim Kurulu, mağdur firmaların kredi ve vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasını istedi. Ayrıca Kurul, Kredi Garanti Fonu (KGF) benzeri fonlar devreye sokularak, sıkıntıdaki firmaların ödemelerine yardımcı olunmasını talep etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi. Günün birlik ve beraberlik günü olduğunu hatırlatan Yalçıntaş, iş alemine de çağrıda bulundu. Başkan Yalçıntaş, selin vurduğu bölgede bulunan ve mağdur olan şirketlerle iş yapan firmaların anlayışlı davranmalarını istedi. Yalçıntaş, "Millet olarak sahip olduğumuz birlik, yardımlaşma ve dayanışma hasletimizi sergileyeceğimiz bir zamanda bulunuyoruz. Felaket bölgesindeki firmalarla iş yapan diğer firmalarımızın, başta ödemeler olmak üzere her konuda göstereceği kolaylık, mağdur işadamlarımız için hayati önem taşıyor" diye konuştu.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler