İyilik fotoğrafı

Emel Korkmaz oğlu Ali İsmail’in düşleri için yüzlerce gönüllü de anneleriyle cezaevinde kalan ‘masum mahkûmlar’ ve otistik çocuklar yararına koşacak.

Yayınlanma: 11.11.2016 - 19:14
Abone Ol google-news

Ali İsmail Korkmaz’ın yarım kalan düşlerini hayata geçirmek üzere kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİ- KEV), yarın 38’incisi gerçekleşecek İstanbul Maratonu öncesinde, Adım Adım Platformu’na kayıtlı 28 kuruma bağış yaptı. “Sivil toplum dayanışmayla büyür, Ali İsmail yaşasaydı İstanbul Maratonu’nda koşar ve tüm STK’lerin etkinliklerini desteklerdi” diyen abisi Gürkan Korkmaz, “Hâlâ 19 yaşında olan Ali İsmail’in düşlerine güç vermek üzere, maratondaki tüm STK’leri Ali İsmail Korkmaz adıyla destekliyoruz” dedi. ALİKEV, bu yıl ilk kez, sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlamak için çalışan Adım Adım Platformu’na dahil oldu. İstanbul Maratonu’nda koşacak Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz da Adım Adım Platformu üzerinden ALİKEV yararına bağış toplayacak. Vakıf bugüne dek 52 öğrenciye sağladığı eğitim bursunun çapını genişletmek üzere, herkesi İstanbul Maratonu’nda düşlerinin peşinden koşmaya davet ediyor.

‘İçerdeki Çocuklar’ için

Anneleri hapishanede olduğu için parmaklıklar arkasında yaşamak zorunda kalan çocukların oyun ve eğitim imkânlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yürüten Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı’nın “İçerde Çocuk Var’’ projesine katkıda bulunmak isteyen 600 gönüllü de “masum mahkûm”lar için koşacak. Türkiye’de anneleriyle hapishanelerde kalmak zorunda olan 0-6 yaş arası çocuk sayısı yaklaşık 500. Proje, kadın ceza infaz kurumlarındaki anaokulu ve kreşlerin yenilenmesi ve eksik olanların yapılması için başlatıldı. İstanbul Maratonu’nda toplanacak bağışlarla Adana Karataş Kadın Kapalı Cezaevi’nin kreş/anaokulu biriminin yapılması planlanıyor. 38. Vodafone İstanbul Maratonu’nun bu yılki sloganı “15 Temmuz şehitlerimizi anıyoruz” olacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler