İzmir ve Ankara da Gezi Parkı direnişinde

Gezi Parkı'nda 4 gündür nöbet tutan aralarında milletvekili ve sanatçıların da bulunduğu yüzlerce kişiye gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale edilmesine karşı çıkan başta Ankaralı, İzmirli, Adanalı ve Eskişehirli yurttaşlar olmak üzere tüm yurttan pek çok kişi sosyal medya üzerinden örgütlenerek destek mitingleri düzenledi.

Yayınlanma: 31.05.2013 - 11:05
Abone Ol google-news

Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto eden bazı sivil toplum kuruluşları, sendika ve siyasi parti üyelerinin de aralarında bulunduğu grup, başkentte protesto gösterisi yaptı.

Kuğulu Park'ta akşam saatinde toplanmaya başlayan gruplar, "Kent bizim Gezi bizim", "Her yer Taksim" ve hükümet aleyhine yazıların bulunduğu dövizler taşıyarak, çeşitli sloganlar attı.

Gruba, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile CHP milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Bülent Kuşoğlu, İzzet Çetin ve Levent Gök de destek verdi.

Eylem nedeniyle Kuğulu Park çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı.

Müdahale

Bu arada, parktan ayrılan bir grup, Kızılay'a yürümek istedi. Polisin ABD Büyükelçiliği yakınında barikat kurması sonrasında, gerginlik yaşandı. Polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Atatürk Bulvarı'nda güvenlik amacıyla bekleyen TOMA aracına saldıran gruba tazyikli suyla müdahale edildi.

Grubun, yol üzerine hükümet aleyhine yazılar yazdığı görüldü.

Sonrasında gruptakiler, Kuğulu Kavşağı Altgeçidi Kızılay istikametini bir süre trafiğe kapattı. Gruptakilerden bazıları, yoldaki demir bariyerlere vurarak, olayları protesto etti.

Polisin bulunmadığı alanda bir süre daha protesto gösterisi yapan eylemciler, daha sonra Kuğulu Park'a döndü. Parktaki protesto, şarkılar eşliğinde devam ediyor.

Öte yandan, Kızılay çevresinde de küçük çaplı olaylar çıktı. Olaylarda bazı işyeri ve bankaların camları kırıldı..

'İzmir'de sert müdahale'

Kalabalık gittikçe büyürken her kesimden sivil toplum örgütü dikkat çekti. Ezeli rekabetleriyle bilinen Karşıyaka ve Göztepe taraftarları birlikte bayrak açtı.

Vapur İskelesi’nde toplanan kalabalık dört koldan genişledi… İskeleye sığmayan kitle Gündoğdu Meydanı’ndan Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada kalabalık Plevne Bulvarı’nı trafiğe kapattı. “Her yer Taksim her yer direniş”, “Diren taksim İzmir seninle”, “Hükümet istifa” sloganları eşliğinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne yüründü. Bu sırada hem Gündoğdu Meydanı’nın hem Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin 10 binden fazla olduğu tahmin edilen kalabalıkla tıka basa dolu olduğu dikkat çekti.

İzmir'de polis ekipleri, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek amacıyla Yürümek isteyen gruba müdahale etti.Müdahale sırasında 8 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için sivil toplum kuruluşlarınca Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen gösteriye katılan bir grup, daha sonra Basmane Meydanı'na yürüdü.

Enternasyonal Fuarı 9 Eylül Kapısı önünde bir süre enstrüman çalalarak, şarkılar söyleyen grup, protesto gösterilerine müdahale etmediği için ''Helal olsun İzmir polisi" tezahüratında bulundu.

Gazdan etkilenen bazı protestoculara, ambulansta müdahale edildi.

Bu arada, direnişçiler , Basmane Meydanı'ndaki bazı iş yerlerinin güvenlik kameralarını söktü. Eylemde, Gediz Üniversitesi Çankaya Yerleşkesi binası ile Montrö Meydanı'nda bulunan bir restoranın camları kırıldı, otobüs durakları tahrip edildi.

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, incelemelerde bulundu

Basmane meydanında yaşanan olayların ardından Alsancak'a yürüyen grup, Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplandı.

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Yolu trafiğe yaklaşık 3 saat kapalı tutan grup, ardından slogan atıp, çevreye zarar vererek Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşe geçti.

Güzergahta bekleyen Çevik Kuvvet ekipleri, tazyikli su ve biber gazı sıkarak gruba müdahale etti.

Gruptakiler zeminden söktükleri parke taşlarını, yol yön tabelalarını polislere attı.
Polis, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler