İzmir'de belediyenin başlattığı proje 2 yılda katlandı, 306'dan 8 bine çıktı
İzmir'de belediyenin 2 yıl önce Kınık'taki 80 üreticiye 306 koyun keçi dağıtarak başlattığı projedesürü katlanarak büyüdü. 2 yıl içinde koyun keçi sayısı 8 bin 137'e ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı Ekim ayında Kınık'taki 80 üreticiye 306 adet koyun-keçi dağıtarak başlattığı destek programı katlanarak büyüdü. Eğitimlerde başarılı olan 1653 üreticiye ücretsiz dağıtılan hayvan sayısı, yeni yavrularla birlikte 8 bin 137'e ulaştı.
Üreticilerin refah düzeyinin artırılması için model geliştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, farklı desteklerin yanı sıra, ücretsiz küçükbaş hayvan dağıtımıyla da köylünün yüzünü güldürüyor.
Yerelde kalkınma hedefi doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama'da üreticilere ücretsiz koyun ve keçi dağıtımının 4. etabını da gerçekleştirdi. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan ve Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları'nın da katıldığı dağıtımda, 'Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi' projesi kapsamında verilen eğitimi başarıyla tamamlayan 113 üretici, 443 adet koyun ve keçinin sahibi oldu.
Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kesimde küçükbaş hayvancılığı desteklemek için hayata geçirdiği proje ile bugüne kadar Karaburun, Urla, Kınık, Beydağ, Bergama, Seferihisar, Selçuk, Menderes ve Kiraz ilçelerinde toplam bin 653 üreticiye 6 bin 392 adet ücretsiz hayvan dağıtıldı. Yavrulayan küçükbaş hayvanlarla birlikte bu sayı bugün 8 bin 137'e ulaştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu projeye 2015 yılı Ekim ayında, Kınık Poyracık'taki 80 üreticiye 306 adet kıvırcık koyun-koç, Sakız koyunu, Tahirova cinsi koyun-koç ve keçi dağıtarak başlamıştı.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
MSB'den açıklama geldi!
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
Erdoğan, 92 yaşındaki yurttaşa el öptürdü
-
Kanserle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber!
-
'CHP'ye ve bana açılan davaların savcılığına soyundu'
-
Sergen Yalçın'dan Galatasaray'a uyarı