İzmir'de Cumhuriyet Mitingi düzenlenecek

İzmir'de yarın yeni bir Cumhuriyet Mitingi daha düzenlenecek. Saat 17.00'de Gündoğdu Meydanı'nda başlayacak mitinge aralarında Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği'nin de bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşları katılıyor.

Yayınlanma: 20.06.2009 - 07:05
Abone Ol google-news

İzmir Gündoğdu Meydanı bir Cumhuriyet Mitingi'ne daha sahne olacak.

Saat 17.00'de Gündoğdu Meydanı'nda aralarında Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği'nin de bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapılacak mitingle ilgili olarak Düzenleme Komitesi Sözcüsü Avukat Erdoğan Özer tarafından yapılan açıklamada, "Ekonomik kriz giderek derinleşiyor, milyonlarca kişi işsizliğin pençesinde kıvranıyor. Sınırlarımız mayın temizleme gerekçesiyle yabancı tekellere kiralanmak isteniyor. Ergenekon tertibinin yeni dalgaları dillendirilirken Deniz Feneri davasındaki evrakların tercümesi bir türlü tamamlanamıyor.

Yargı üzerinde baskılar gün geçtikçe artıyor, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay'ın yapısı değiştirilmek isteniyor. Bu arada bazı çevreler özerklik taleplerini ortaya koyuyor" denildi.

"Atatürk devrimlerini, vatanın ve ulusun birliğini, hukukun bağımsızlığını savunmak, tam bağımsız ve demokratik Türkiye özlemini bir kez daha haykırmak için meydanlara çıkılacağı" bildirilen açıklamada, Egeliler bayraklarını alarak Gündoğdu Meydanı'na gelmeye çağrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler