İzmir'de KPSS operasyonu: 21 gözaltı

İzmir merkezli 7 ilde, ÖSYM'nin yaptığı sınavlara sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 13.11.2012 - 11:46
Abone Ol google-news

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılan sınavlara sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan ve temmuz ayında tespit edilen suç örgütüne yönelik İzmir, İstanbul, Ankara, Van, Hakkari, Kütahya ve Diyarbakır'da operasyon yapıldı.

Operasyonda aralarında ''joker'' diye tabir edilen ve başkalarının yerine sınavlara giren ve bu işi organize ettikleri iddia edilenlerin bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan birçoğunun çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yaptığı öne sürüldü.

Bu arada, suç örgütünün lideri olduğu iddiasıyla cuma günü İstanbul'da gözaltına alınan M.K.Ö'nun çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandığı bildirildi.

 

Tüm sınavlara katılan adayların verileri taranacak

Bu arada İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, aynı soruşturma kapsamında ÖSYM ile ortak çalışma grubu oluşturacak.

Soruşturma kapsamında, ÖSYM tarafından 2005'den bu yana yapılan sınavlara katılan tüm adayların verileri, özel bir bilgisayar programında taranarak son 7 yılda yapılan sınavlarda sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girip girmediği kontrol edilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler