İzmir'de tüberküloz tarama programı başlatıldı

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli iki sağlık çalışanında tüberküloz tespit edilmesi üzerine, hastane genelinde tarama programı başlatıldı.

Yayınlanma: 25.06.2009 - 16:41
Abone Ol google-news

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli iki sağlık çalışanında, yapılan testler sonucu bulaştırıcılık vasfı bulunmayan akciğer zarı tüberkülozu ve akciğer tüberkülozu tespit edildi. Hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilen çalışanların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. İki çalışanda hastalık tespit edilmesi üzerine, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Koruma Komitesince hastane genelinde Tüberküloz Tarama Programı başlatıldı.

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, yaptığı açıklamada, binlerce hasta ile karşılaşan sağlık çalışanlarının, birçok enfeksiyon hastalığının bulaşma riski ile karşı karşıya bulunduğunu belirtti. Hastanelerde bulunan Enfeksiyon Koruma Komitelerinin, çalışanlar ile hastaları enfeksiyonlardan korumaya yönelik çalışma yaptığını ifade eden Özkan, şunları kaydetti: ''Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tüberküloz tanısı alan çalışanımız bulunması nedeniyle diğer çalışanlar ile sağlık hizmeti almak için başvuran vatandaşları korumak amacıyla Tüberküloz Tarama Programı başlatıldı. Program kapsamında 3 bin sağlık çalışanına mikrofilm taraması ve tüberkülin cilt testi yapılıyor. Çalışmada, herhangi bir şikayeti olmayıp, hastalığı taşıyanların tespit edilmesine yönelik olarak, risk altında çalışanların gönüllülük esasına göre yürütülüyor. Vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın güvenliği için tarama programını başlattık.''

Özkan, önlemlere karşın mesleki riskleri yok edilemeyen sağlık çalışanlarının görevlerini hakkıyla yerine getirdiğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler