İzmit'te 100 hektarın üzerinde alan yandı

İzmit'in Akpınar köyü yakınlarında ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın rüzgar nedeniyle zorlukla kontrol altına alınırken 100 hektarın üzerinde alan zarar gördü.

Yayınlanma: 23.08.2009 - 15:22
Abone Ol google-news

İzmit'te merkeze bağlı Akpınar köyü yakınlarında ormanlık alanda yangın çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile söndürme helikopterinin müdahale ettiği yangında 100 hektarın üzerinde alanın zarar gördüğü belirtiliyor.

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, yaptığı açıklamada, rüzgarın da etkisiyle İzmit'e bağlı Kuruçeşme Mahallesi, Derince ilçesine bağlı Çınarlı ve Mersincik mahallelerinin üst kısımlarındaki ormanlık alanlarda etkili olan orman yangınına, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra 2 yangın söndürme helikopteri ve 5 uçakla müdahale edildiğini söyledi. Sözer, yangın söndürme çalışmalarında çok sayıda söndürme aracı, arozöz ve iş makinesinin kullanıldığını belirtti.

Havanın kararmasıyla havadan müdahalenin sonlandırıldığını ifade eden Sözer, şöyle dedi:
''Yangın kontrol altına alındı, havanın kararmasıyla havadan müdahaleye ara verildi, karadan müdahale ise devam ediyor. Kuruçeşme Mahallesi Çınarlıdere mevkisi civarında zaman zaman alevlenme oluyor. Buna da orada bulunan ekipler müdahale ediyor. Havanın aydınlanmasıyla gerek duyulduğu takdirde tekrar havadan müdahale yapılabilir.''

Yangının, yerleşim birimleri için tehdit oluşturmadığını bildiren Vali Sözer, ''Yangınının 100 hektarın üzerinde alanda etkili olduğunu düşünüyoruz. Yangının çıkış nedini henüz tespit edilemedi. Araştırmalarımız sürüyor. Şu an için gözaltına alınan bulunmuyor'' diye konuştu.

Rüzgarın yönü nedeniyle İzmit Körfezi'ni yoğun duman tabakasının kapladığı belirtilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler