İzmit'te korkutan patlama

İzmit'in Şirintepe Mahallesi'nde bulunan Aktaş Tank Terminali'nde bir akaryakıt tankerine deve tanklardan birinden solvent dolumu yapıldığı sırada meydana gelen patlama Kocaeli'de alarm verilmesine yolaçtı. Patlama sonucu tankerde çıkan yangının tanklara sıçramaması için tüm itfaiyeler yoğun çaba harcarken, olay bir kişinin yaralanmasıyla atlatıldı.

Yayınlanma: 17.09.2014 - 13:46
Abone Ol google-news

Şirintepe Mahallesi Gülseren Sokakta bulunan Aktaş Tank Terminali'ndeki tanklardan birinden,  Süleyman Yıldırım'a ait 34 AF 1905 plakalı akaryakıt tankerine solvent yüklemesi yapıldığı sırada, tankerde  henüz bilinmeyen nedenden dolayı patlama meydana geldi.
 
Akkaryakıt tankeri sürücüsü Yıldırım olay sırasında yaralanırken, tankerin yüzlerce ton parlayıcı ve patlayıcı solvent bulunan tankların yanında bulunması nedeniyle hemen alarm verildi. Yangının ardından olay yerine ona yakın itfaiye arazözü sevkedildi.
 

Olay yerine gelen 112 acil ambülansı ile yaralı tanker şoförü Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. İtfiye ekipleri, yaklaşık yarım saat için tankerdeki solvent yangınını söndürürken herkes derin nefes aldı. Tankerdeki patlamanın ardından çıkan yangın çsonucu dumanların içinde yüzlerce ton solvent bulunan tankların çevresini de silahlaştırdığı görüldü. Olay yerinde önlem ve incelemeler devam ediyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler