Japon turistler rezervasyonlarını iptal ediyor

Antalya Rehberler Odası (ARO) Başkanı Hasan Uysal, Japonya'daki deprem ve tsunami nedeniyle Türkiye'ye gelecek Japon turistlerin rezervasyonlarını iptal etmeye başladığını bildirdi.

Yayınlanma: 14.03.2011 - 16:50
Abone Ol google-news

Antalya Rehberler Odası (ARO) Başkanı Hasan Uysal, yeni turizm sezonu öncesi düzenlenen değerlendirme toplantısında,Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan son siyasi olayların yansıması olarak bu yıl Türkiye'ye gelecek turist sayısında yüzde 10 artış beklendiğini belirtti.

Uysal, bu yükselişin önümüzdeki yıllarda da sürmesi için bu yılki turizm sezonunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Herkesin üstlendiği görevi layıkıyla yerine getirmek zorunda olduğunu dile getiren Uysal, ''Herkes üzerine düşen görevi yapmazsa 2012'de aynı rakamlara ulaşamayabiliriz. Bu yıl ülkemize ilk defa gelen turist sayısında ciddi bir artış bekleniyor. Özellikle bu grubun memnun olması gerekir ki, bundan sonra da tatil için Türkiye'yi tercih etsinler'' dedi.

Antalya bölgesinde 3 bine yakın turist rehberi olduğunu anlatan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Rehberler olarak yeni sezonu heyecanla bekliyoruz ve ülkemizi en iyi şekilde tanıtmaya hazırız. Asgari sorunlarımızı da asgari düzeyde tutmak için gayret sarf edeceğiz. Rehberlerin en büyük sorunu acentelerin rehber ücretlerini ödemek istememeleridir. Kaçak rehberlik ülke imajını zedeliyor. Turizmde kazaların olmaması için Ulaştırma Bakanlığı genelge yayımladı. Buna göre tur otobüsleri 600 kilometreyi geçemeyecek. Turizm rehberlerinin sosyal güvenlik konularında mağdur olmamaları gerekiyor. Rehberler Meslek Yasası'nın bir an önce çıkarılmasını istiyoruz.''

Uysal, sosyal güvenliklerinin sağlanması ve taban rehber ücretlerinin ödenmesi konusunda sık sık denetim yapacaklarını, gerektiğinde ise 2-3 gün, hatta bir hafta turlara çıkmayacaklarını bildirdi.
 

"İptaller başladı''

ARO Başkanı Uysal, Kapadokya'ya gelen turistlerin yüzde 40'ı, İstanbul'a gelen turistlerin yüzde 10'unu Japon turistlerin oluşturduğunu belirtti. Japonya'daki deprem ve ardından oluşan tsunaminin Japon halkını çok mağdur ettiğini, ülke ekonomisini de zorladığını ifade eden Uysal, bu yıl Türkiye'ye gelecek Japon turist sayısında azalma olacağını kaydetti.

Uysal, ''Türkiye'ye gelecek Japon turistler rezervasyonlarını iptal ediyor. Kültür turizminde deprem sonrası yavaşlama olacaktır. İptaller başladı'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler