Japonya yine sallandı, ölü sayısı 7 bini geçti

Japonya Devlet Meteoroloji Dairesi, geçtiğimiz hafta patlayarak ülkenin yeniden nükleer alarma geçmesine neden olan Fukuşima 1 No'lu Nükleer Santrali'nin güneyindeki Ibaraki eyaletinde 6.1 büyüklüğünde bir deprem yaşandığını açıkladı. Ülkede yaşanan felaketin bilançosu ise ağır. Son rakamlara göre ölü sayısı 7 bini geçti.

Yayınlanma: 19.03.2011 - 11:33
Abone Ol google-news

Yapılan açıklamada, şu an için bir tsunami riskinin bulunmadığına dikkat çekildi.         
Deprem sırasında Tokyo’daki yüksek binalar şiddetle sallanırken, şu ana herhangi bir hasar haberi gelmedi. Devlet kanalı NHK, Tokyo Narita Havaalanında güvenlik adına uçuşların geçicim olarak durdurulduğunu belirtti.

Diğer yandan Japon yetkililer, bugün erken saatlerde patlamaların yaşandığı Fukuşima nükleer santrali çevresinde bazı gıda ürünlerinde radyasyon oranlarının olması gereken seviyenin oldukça üstüne çıktığını ancak insanlar için bir tehdit oluşturmadığını açıklamıştı.

 

Japonya'da ölü sayısı 7 bini geçti
   
Japonya'da meydana gelen şiddetli deprem ve tsunami felaketinde ölü sayısının 7 bini geçtiği bildirildi.

Ölü sayısıyla ilgili açıklama polis tarafından yapıldı. Açıklamada, 10 bin 905 kişinin hala kayıp olduğu da ifade edildi.

Nükleer Güvenlik Ajansı ise, Fukuşima nükleer santralinin 1,2 ve 5,6 numaralı reaktörlere bugün elektrik sağlanmasının beklendiğini duyurdu.

Ajans açıklamasında, 3 ve 4 numaralı reaktörlere de pazar günü elektrik sağlanacağı belirtildi.

Ülkenin kuzeydoğusunda 11 Martta meydana gelen depremin ardından santralde elektrik otomatik olarak kesilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler