Kaan Kayımoğlu'nun ilk sergisi 'My People/Benim İnsanlarım'

Dünyaca ünlü dijital oyun platformu Zynga’nın şef animatörü Kaan Kayımoğlu, ilk sergisi “My People/Benim İnsanlarım”ı 11 Nisan'da Galeri Diani’de sanatseverlerle buluşturuyor.

Yayınlanma: 10.04.2015 - 12:06
Abone Ol google-news

Video oyun konusunda dünyanın en iyilerinin toplandığı Silikon Vadisi’nde, tanınmış karakterlerin animasyon tasarımlarını yaptığı oyunlar ile bir Türk’ün, Kaan Kayımoğlu’nun imzası konuşuluyor. Kayımoğlu, “Kayıp Balık Nemo”nun oyunundan, tüm “Örümcek Adam” oyunlarına, meraklılarının yakından tanıdığı “Doom 3” ve “Lion King”ten “Tony Hawk”a kadar birçok önemli oyunun baş animatörü.

1972 doğumlu Kaan Kayımoğlu, 26 yaşından bu yana Amerika’da yaşıyor. Ünlü Savannah Sanat ve Tasarım Okulu’ndan mezun olan Kayımoğlu, hayran olduğu birçok animasyon film yönetmeni için oyun tasarlayan ekiplerde yer almaktan gurur duyduğunu söylüyor ve ekliyor: “Animasyon sanatçısı olmam plastik sanatlara uzak olduğumu asla düşündürtmemeli. Örneğin renkli çalışmalarımı hep tual veya suluboya kağıtlarının üzerine yapmaktayım. Sıkı bir Bedri Rahmi Eyüboğlu hayranıyım. Galeri Diani ile çalışmak istedim, çünkü ‘Çok Sesli Sanat’a gereken değeri veren bir vizyona sahipler.”

Kaan Kayımoğlu’nun sergisi “My People/Benim İnsanlarım”, 2 Mayıs'a dek Galeri Diani’de görülebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler