Kaçak tarikat kursunda küçük çocuğa cinsel istismar

Gaziantep’te faaliyet gösteren bir öğrenci yurdunda kalan 9 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kurs hocası E.K. (24) tutuklandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden izini olmadan kaçak faaliyet yürüten yurt kaymakamlık tarafından mühürlendi.

Yayınlanma: 25.06.2019 - 07:32
Abone Ol google-news


Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, 2 gün önce jandarmaya başvuran H.K., torununa gittiği yatılı eğitim yurdunda kurs hocalarından E.K.'nin cinsel istismarda bulunduğu ihbarında bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, E.K.'yi gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli E.K. tutuklandı.

Bina mühürlenerek faaliyetine son verildi

Açıklamada “Olayın geçtiği yerle ilgili yapılan araştırmada; eğitim verilen yerin kaçak olarak faaliyet sürdürdüğü, yaz döneminde kullanıldığı, çocukların barınma ve iaşe işlemlerinin yürütülmesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden talepte bulunulmadığı ve diğer resmi kurumlardan alınmış herhangi bir izinlerinin olmadığı belirlenmiştir. Mülki amirin onayıyla, ilgili kurumlar, öğrencileri ailelerine sorunsuz bir şekilde teslim edilmesini sağlamış ve bahse konu bina mühürlenerek faaliyetine son verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Tacizci suçunu kabul etti

Bu arada dini yurtta görevli olan 24 yaşındaki E.K’nin ifadesinde suçunu itiraf ettiği öğrenildi. E.K. ifadesinde “Üzerime atılı suçlamayı kabul ediyorum. Pişmanım, ilk defa böyle bir olay yaptım. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı talep ederim” dedi.  

CHP’li Gaziantep Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan da konuyla ilgili bir açıklama yaparak yetkilileri uyardı. Kalkan, “Bu yurtla ilgili denetimler ne zaman yapılmıştır? Kimler denetlemiştir? Bunların da sorgulanması lazım. Yine bu kişi aylık gelirini 200 Lira olarak belirtmiştir. Bu kişi o vakıfta bu şartlarda nasıl çalışmaktadır?Yoksa herhangi bir kaydı olmadan gönüllü mü çalışmaktadır? Bu üzücü olay nedeniyle Gaziantep'teki bu tarz yerlerin bir kez daha demetimden geçirilmesi gerekmektedir. Umarım bir daha şehrimizde ve ülkemizde böyle bir olay yaşanmaz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler